Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 24. 11:27

Szélnek ereszti a Health részleget a Google

Három évvel a létrehozását követően megszünteti a különféle e-health projekteket összefogó Health divízióját a Google. A cég a termékek jelentős részétől nem válik meg, de mostantól nem a 2018-ban felvázolt vízió szerint kívánja koordinálni azok fejlesztését.

Bezárja a számos fogyasztói és professzionális e-health termékek fejlesztését koordináló részlegét a Google. A Google Health divízió feloszlatásával a csapat nagy részét a vállalat más részlegei veszik át, illetve a társaság azt ígéri, hogy a korábbi projektek tovább futnak majd, más-más divízió égisze alatt.

A témában kiszivárgott belső feljegyzés alapján a Google szervezeti átalakítása nagyjából 570 munkavállalót érint, illetve értelemszerűen magát a vezetőt, Dr. David Fienberget (lásd lent), aki 2019-től mostanáig állt a Google Health élén. Fienberg biztosan nem a Google-nél folytatja, a szakember a Cerner nevű e-health cég elnök-vezérigazgatója lesz a jövőben.

google_health

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A 2018-ban létrejött Google Health részleg célja eredetileg az lett volna, hogy a vállalat összes e-health projektjét egy közös ernyő alatt koordinálja, beleértve a kifejezetten a fogyasztói piacra szánt termékeket és technológiákat (pl. FitBit fitnesszórák, illetve a Nest Hub egyes funkciói), illetve a professzionális orvosi célokat szolgáló keresőrendszereket és AI-megoldásokat.

A mostani döntést megelőzően, júniusban a részleg jelentős karcsúsításon esett át, így a csapat méretét lecsökkentették, valamint a fókuszt a fogyasztói termékek helyett elsősorban a professzionális e-health megoldásokra helyezték a Google-nél. A vállalat ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a döntés a meglévő termékekre semmilyen hatást nem gyakorol majd, illetve a cég nem tett le a különféle egészségügyi (szoftver)megoldások fejlesztéséről.

Az Alphabet leányvállalata nem az egyetlen technológiai óriás, melynek beletörik a bicskája a digitális egészségügyi projektek felfuttatásába, korábban a Microsoft (HealthVault) és az Apple (HealthHabit) is kénytelen volt megszüntetni kereskedelmi és belső projekteket érdeklődés- és kompetenciahiány miatt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról