Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 16. 10:54

Sikerrel ostromolják az antibányász GeForce-ok védelmét

Úgy fest, nem tartott ki túl sokáig az "LHR" (Lite Hash Rate) GeForce-ok bányászvédelme. Az NBMiner szoftver legújabb, 39.0-s verziója képes visszaállítani a GPU-k teljesítményének közel 70 százalékát.

A VideoCardz.com híre alapján szoftver képes az idén kiadott GeForce RTX 3080, 3070, 3060 Ti, illetve 3060 bányászteljesítményének 68-70 százalékának kiaknázásra az ethash, vagyis az Ethereum kitermeléséhez használt algoritmus alkalmazásakor. Bár az így elérhető számítási teljesítmény elmaradt a korábban megjelent, limitáció nélküli kártyákétól, a bányászok egy részének már akár így is megérheti a játékosokat célzó LHR GeForce-ok beszerzése.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az NBMiner készítői tovább dolgoznak a szoftver, így nem kizárt, hogy a következő verziók valamelyikével tovább emelkedik az elérhető számítási teljesítmény aránya. Ezzel párhuzamosan az ethash mellett más algoritmusok támogatása is megjelenthet, amely várhatóan még több bányásznak tenné vonzó alternatívává az új kiadású Ampere-alapú GeForce-okat.

nbminer-lhr-update

Az NBMiner készítőinek munkássága elsősorban a játékosok számára lehet rendkívül rossz hír. Az elmúlt pár hónapban ármérséklődés mutatkozott a videókártyák piacán, mely háttérben nagyrészt az úgynevezett altcoinok árfolyamának egységes csökkenése állt. Az Ethereum 1700-1800 dollár környékére zuhant, ahonnan viszont mostanra 3000 dollár fölé kúszott vissza az árfolyam, profitábilissá téve a bányászatot.

Az "LHR" (Lite Hash Rate) GeForce-okat még májusban mutatta be az Nvidia, így reagálva a videókártyák piacán kialakult káoszra. Szűkszavú kommunikációjában az Nvidia nem részletezte, hogy pontosan milyen eszközzel limitálta az érintett GPU-k hash-teljesítményét, korábbi információk szerint azonban valamilyen hardveres megoldásról van szó. Bár a módosított kártyákkal továbbra is lehetett bányászni, azok a korábbi modellek releváns számítási teljesítményének nagyjából csupán felére voltak képesek, amely értéket most az NBMiner 70 százalék közelébe emelt.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

3

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 08:08

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.