Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 12. 14:12

Rárepültek a bányászok az új Radeonra

Viszonylag magas ára ellenére szinte azonnal elkapkodták a tegnap bemutatott Radeon RX 6600 XT videókártyákat.

Az AMD tegnap leplezte le eddigi legkisebb, RDNA 2-re épülő videókártyáját. Az első tesztek alapján a Radeon RX 6600 XT versenyképesnek tűnik, hisz a termék megjelenítési tempója és hatékonysága egyaránt a konkurens GeForce RTX 3060 és RTX 3060 Ti szintjén mozog. Problémát mindössze az árazás jelenthet, amely az idei évben tapasztaltaknak megfelelően igencsak szélsőséges.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AMD nettó 380 dolláros ajánlott kiskereskedelmi árat szabott meg legújabb termékére, ám ezt a gyártópartnerek és a kereskedők sem veszik komolyan. Az Asus például közel 50 százalékkal drágábban, nettó 550 dollárért kínálja a GPU gyárilag enyhén túlhajtott variánsát. A kereskedők természetesen még erre is rátesznek egy lapáttal. Az Asus szóban forgó termékét például több webshopban 25-27 százalékos haszonkulccsal árulják. Ezzel együtt az AMD ajánlott fogyasztói áránál mintegy nagyjából 70-85 százalékkal magasabb áron lehet hozzájutni a középkategóriás videókártyához.

rx6600

Az arcátlanul magas árrések mögött továbbra is az erősen limitált készlet, illetve a Radeon RX 6600 XT kedvező tulajdonságai állnak. A Tom's Hardware információ szerint az Amerikában jól ismert Micro Center mindössze bő 2000 darab terméket kapott az első szállítmányból. Néhány órával nyitás után már csak néhány tucat videókártya állt a polcokon, vagyis az új Radeonok viszonylag magas áruk ellenére villámgyorsan fogytak.

Az említett magazin szerint ez várhatóan így is marad még a következő hónapokban. Az RX 6600 XT ugyanis nem csak a Full HD és WQHD felbontás melletti játékhoz, de bányászáshoz is jó választás lehet. Bár a videókártya mindössze nagyjából 28 MH/s teljesítményre képes Ethash alatt, ehhez csupán 70-75 wattos disszipáció társul. Ez rendkívül kedvező teljesítmény/fogyasztás mutatót jelent, amivel a Radeon RX 6800 mellett a GeForce RTX 3060-at is felülmúlja az RX 6600 XT.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:59

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.