Szerző: Koi Tamás

2021. május 21. 10:50

Nyáron nyílik az első Google-bolt

A pandémia leszálló ágában döntött úgy a Google, hogy megnyitja első, fizikai üzletét, ahol a vásárlók közelebbről is megismerkedhetnek a cég nevével fémjelzett hardverekkel és különböző szoftveres megoldásokkal.

Idén nyáron a tervek szerint megnyitja első, fizikai üzletét a Google a New York-i Chelsea negyedben. A vállalat célja, hogy az üzletbe látogatók a teljes hardver-termékpalettával, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokkal megismerkedhessenek, illetve vásárlást követően személyesen is tanácsot kérhessenek az üzletben dolgozó szakértőktől.

A koncepció gyakorlatilag egy az egyben az évek során rendkívül sikeressé fejlődött Apple Store modellt másolja, ugyanakkor nem mindenkinek jött be a fizikai üzlethálózat üzemeltetése, a Microsoft például tavaly kiszállt a hagyományos kiskereskedelemből és végleg bezárta fizikai boltjait.

google_store

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A cég szerint a Google Store-ban egyebek mellett Pixel okostelefonok, Nest okosotthon-komponensek, Fitbit viselhető eszközök és Pixelbookok egyaránt megtalálhatóak lesznek, a bemutatótér egyik lényeges funkciója pedig az lesz, hogy a potenciális vásárlók a teljes Google ökoszisztémát egy helyen láthassák működés közben. 

A szaküzlet a Google webáruházának átvevőpontjaként és egyfajta szervizpontként is üzemel majd, így a megrendelések felvétele mellett a meghibásodott termékek is leadhatók lesznek a Google Store-ban, illetve bármilyen beállítási és egyéb műszaki segítség is kérhető az üzlet alkalmazottaitól.

A Google korábban is megpróbálta már megvetni a lábát a hagyományos kiskereskedelemben, a cég jobbára dedikált áruházi standokkal volt jelen különféle nagyáruházakban, ám a mostani boltnyitás ennél jóval látványosabb kereskedelmi jelenlétet feltételez. A New York-i bolt megnyitásának pontos időpontját egyelőre nem közölte a cég, illetve egyelőre a további esetleges boltnyitási tervekről sem árult el semmit a Google.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról