:

Szerző: Koi Tamás

2021. május 21. 10:50

Nyáron nyílik az első Google-bolt

A pandémia leszálló ágában döntött úgy a Google, hogy megnyitja első, fizikai üzletét, ahol a vásárlók közelebbről is megismerkedhetnek a cég nevével fémjelzett hardverekkel és különböző szoftveres megoldásokkal.

Idén nyáron a tervek szerint megnyitja első, fizikai üzletét a Google a New York-i Chelsea negyedben. A vállalat célja, hogy az üzletbe látogatók a teljes hardver-termékpalettával, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokkal megismerkedhessenek, illetve vásárlást követően személyesen is tanácsot kérhessenek az üzletben dolgozó szakértőktől.

A koncepció gyakorlatilag egy az egyben az évek során rendkívül sikeressé fejlődött Apple Store modellt másolja, ugyanakkor nem mindenkinek jött be a fizikai üzlethálózat üzemeltetése, a Microsoft például tavaly kiszállt a hagyományos kiskereskedelemből és végleg bezárta fizikai boltjait.

google_store

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A cég szerint a Google Store-ban egyebek mellett Pixel okostelefonok, Nest okosotthon-komponensek, Fitbit viselhető eszközök és Pixelbookok egyaránt megtalálhatóak lesznek, a bemutatótér egyik lényeges funkciója pedig az lesz, hogy a potenciális vásárlók a teljes Google ökoszisztémát egy helyen láthassák működés közben. 

A szaküzlet a Google webáruházának átvevőpontjaként és egyfajta szervizpontként is üzemel majd, így a megrendelések felvétele mellett a meghibásodott termékek is leadhatók lesznek a Google Store-ban, illetve bármilyen beállítási és egyéb műszaki segítség is kérhető az üzlet alkalmazottaitól.

A Google korábban is megpróbálta már megvetni a lábát a hagyományos kiskereskedelemben, a cég jobbára dedikált áruházi standokkal volt jelen különféle nagyáruházakban, ám a mostani boltnyitás ennél jóval látványosabb kereskedelmi jelenlétet feltételez. A New York-i bolt megnyitásának pontos időpontját egyelőre nem közölte a cég, illetve egyelőre a további esetleges boltnyitási tervekről sem árult el semmit a Google.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.