Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 14. 09:34

Frissíti Nest okostermosztátját a Google

Az eszköz új dizájnt kap, illetve a Pixelekből kiebrudalt Soli érzékelő is visszaköszön benne.

Megújul a Google-től ismert Nest okostermosztát: az okosotthon-kiegészítő új megjelenéssel, funkciókkal - illetve nem utolsó sorban jelentősen visszanyesett árcédulával érkezik. A Nest dizájnját az első modell megjelenése óta eltelt közel egy évtizedben sem bonyolította túl a gyártó, az új verzió azonban még nagyobb hangsúlyt fektet a minimalista formatervre. Az ikonikus, kerek készülékház továbbra is megmarad, a vastag kávával körbevett, kerek kijelzős előlapot azonban egybefüggő tükörfelület váltja fel, amelynek közepén olvashatók az aktuális hőmérsékletre vonatkozó és egyéb adatok. A korábbi Nest termosztátok védjegyének számító, forgatható perem is eltűnt, helyette a készülék jobb oldalán egy érintésérzékeny sávval navigálhatunk az eszköz felhasználói felületén.

A készülékben a Google Pixel 4 okostelefonjából megismert, majd szériából végül rövid úton száműzött Soli érzékelő is visszaköszön. A Pixel 4-ben a szenzor fölött a levegőben elmutogatott gesztusokkal lehetett különböző funkciókat vezérelni, mint például a zenelejátszás - a megoldás azonban láthatóan nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében, miután a Google nem látta értelmét azt továbbvinni az új modellekbe. Az új Nestben az érzékelő jóval szerényebb feladatot lát el: ha észleli, hogy egy felhasználó a termosztát előtt áll, felébreszti az eszközt. Lényegében tehát egy egyszerű közelségérzékelő szerepét látja el - előnye viszont, hogy a hagyományos érzékelőkkel szemben nincs szüksége kivágásra a termosztát üveg előlapján.

nestt2020

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Szemben a széria korábbi modelljeivel, mint a 2015-ös Nest Learning Thermostat, a készülékből hiányzik a lakók fűtési szokásait figyelő tanulófunkció, az eszközt a felhasználók a hozzá tartozó appból egyszerű időzítésekkel vezérelhetik - de persze a Google Assistant, illetve az Amazon Alexa támogatása is adott. Ugyancsak visszalépés, hogy az eszköz a beépített akku helyett hagyományos, AAA ceruzaelemekkel működik, igaz azokról a Google szerint évekig elzakatol.

Az új Nest termosztát nettó 130 dollárért rendelhető meg, majdnem féláron a széria csúcsát képviselő, már jó ötéves Nest Learning Thermostathoz képest, illetve 40 dollárral a 2017-ben bemutatkozott Nest Thermostat E-nél is olcsóbban - a jelentős árcsökkentést a Google-nek többek között a mozgó alkatrészek kiiktatásával sikerült véghez vinni. A készülék fehér, szürke, rózsaszín és zöld színekben érhető el. Az új Nest megjelenésével a termosztát említett verziói sem tűnnek el, azok továbbra is megvásárolhatók maradnak.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.