Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 29. 09:35

Bezárja fizikai boltjait a Microsoft

Nem a koronavírus miatti óvintézkedésről van szó, végleg felszámolja az üzleteket a cég.

Maroknyi üzlet kivételével világszerte bezárja fizikai üzleteit a Microsoft, azok helyett pedig szinte teljes egészében az online értékesítésre fókuszál majd. Nem a koronavírus-járvány miatti óvintézkedésről van tehát szó, a vállalat jelen állás szerint végleg lehúzza a rolót a hagyományos boltokban.

Ahogy a cég a lépést bejelentő közleményében hangsúlyozza, online kereskedelmi felületei, beleértve a Microsoft.com-ot, illetve az Xbox és Windows platformok online boltjait, havi mintegy 1,2 milliárd embert érnek el, világszerte 190 piacon, az online eladások ráadásul folyamatosan növekednek. Bár a vállalat nem tért ki a fizikai üzletek teljesítményére, azok jó eséllyel nem váltották be a hozzájuk fűzött várakozásokat, főleg miután a Microsoft kínálatát elsöprő többségben digitális termékek teszik ki.

msretail

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Bizonyos "zászlóvivő" fizikai üzleteket a cég továbbra is megtart majd, többek között Londonban, New Yorkban, Sydney-ben és nem meglepő módon Redmondban is, ezeket a helyiségeket "Microsoft Expereience Centerekké" alakítja át, amelyekben a vásárlók kipróbálhatják, kézbe vehetik a cég eszközeit, illetve tájékoztatást is kaphatnak azokról. Az egyelőre nem világos, klasszikus bolti szerepüket megtartják-e ezek az átalakított helyszínek.

A vállalat eddigi eladóit is megtartja majd, azok ugyanakkor a későbbiekben sales, betanítási és támogatási feladatokat látnak majd el az egyéni, illetve a kis- és nagyvállalati ügyfelek számára. Ezeket a pozíciókat egyébként az érintett alkalmazottak már a koronavírus-járvány alatti bezárások során is elkezdték betölteni, ez az átállás folytatódik majd a tervek szerint a későbbiekben is.

a címlapról