Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 29. 09:35

Bezárja fizikai boltjait a Microsoft

Nem a koronavírus miatti óvintézkedésről van szó, végleg felszámolja az üzleteket a cég.

Maroknyi üzlet kivételével világszerte bezárja fizikai üzleteit a Microsoft, azok helyett pedig szinte teljes egészében az online értékesítésre fókuszál majd. Nem a koronavírus-járvány miatti óvintézkedésről van tehát szó, a vállalat jelen állás szerint végleg lehúzza a rolót a hagyományos boltokban.

Ahogy a cég a lépést bejelentő közleményében hangsúlyozza, online kereskedelmi felületei, beleértve a Microsoft.com-ot, illetve az Xbox és Windows platformok online boltjait, havi mintegy 1,2 milliárd embert érnek el, világszerte 190 piacon, az online eladások ráadásul folyamatosan növekednek. Bár a vállalat nem tért ki a fizikai üzletek teljesítményére, azok jó eséllyel nem váltották be a hozzájuk fűzött várakozásokat, főleg miután a Microsoft kínálatát elsöprő többségben digitális termékek teszik ki.

msretail

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Bizonyos "zászlóvivő" fizikai üzleteket a cég továbbra is megtart majd, többek között Londonban, New Yorkban, Sydney-ben és nem meglepő módon Redmondban is, ezeket a helyiségeket "Microsoft Expereience Centerekké" alakítja át, amelyekben a vásárlók kipróbálhatják, kézbe vehetik a cég eszközeit, illetve tájékoztatást is kaphatnak azokról. Az egyelőre nem világos, klasszikus bolti szerepüket megtartják-e ezek az átalakított helyszínek.

A vállalat eddigi eladóit is megtartja majd, azok ugyanakkor a későbbiekben sales, betanítási és támogatási feladatokat látnak majd el az egyéni, illetve a kis- és nagyvállalati ügyfelek számára. Ezeket a pozíciókat egyébként az érintett alkalmazottak már a koronavírus-járvány alatti bezárások során is elkezdték betölteni, ez az átállás folytatódik majd a tervek szerint a későbbiekben is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról