Szerző: HIRDETÉS

2021. április 22. 21:31

Energia helyett adatokat falnak az új Dell EMC PowerEdge szerverek

A Dell Technologies HPC, machine learning, valamint AI munkaterhelésekre optimalizált PowerEdge kiszolgálóival a vállalatok adaptív és állóképes infrastruktúrát kapnak a gyorsabb digitális átalakuláshoz és innovációhoz.

Hálózatba kapcsolt világunkban az adatok korát éljük. A dolgok internetén és az online platformokon elképesztő ütemben és folyamatosan keletkeznek a különféle adatok. Ebből ered az a természetes igény, hogy a vállalatok egyre korszerűbb megoldásokat keresnek adataik elérésére, feldolgozására, mozgatására, tárolására és védelmére, hogy optimális hasznosításukkal növeljék hatékonyságukat, gyorsabban jussanak értékes felismerésekhez, így érjenek el jobb eredményeket, kedvezőbb piaci hatást.

Az elmúlt évben ez a digitális átalakulás még inkább felgyorsult, így a szervezetek még szélesebb köre dolgozik strukturált és strukturálatlan adatok tömegével, valós idejű adatfolyamokkal, kezel új típusú munkaterheléseket" – mondta Rab Gergely, a Dell Technologies vezető tanácsadója. – Nem is olyan régen a szuperszámítógépes munkaterheléseket az alapkutatással azonosítottuk, de a HPC, ML és AI workloadok ma már a vállalatok sokkal szélesebb körében kap kulcsfontosságú szerepet, számos különféle iparágban.

dell_r6515

Manapság a gyors vakcinafejlesztést lehetővé tevő, szimulációs molekulavizsgálatok juthatnak eszünkbe első példaként a gyógyszergyártás területéről, de ebbe a kategóriába sorolható a pénzügyi szektorból például a viselkedéselemzés, amely valós időben észleli, ha az érvényes azonosítókkal bejelentkezett személy tőle szokatlan tranzakciókat kezdeményez. A munkaterhelések új nemzedékét képviseli a gyártóiparban a valós idejű képfelismerésre épülő minőség-ellenőrzés, az egészségügyben a képdiagnosztikai leletek elemzése, és ilyen a kritikus infrastruktúrák monitorozása, valamint a közlekedésirányításban a forgalom optimalizálása is.

"Az ilyen alkalmazásoknál Gyakran kritikus üzleti követelmény az adatok idősoros beérkezésének, valós idejű elemzésének tanúsítása is" – mondta Rab Gergely. Az új típusú, adatintenzív munkaterhelések futtatásához ezért olyan informatikai infrastruktúra szükséges, amely a nagy feldolgozási teljesítményt és tárkapacitást magas rendelkezésre állással ötvözi. A vállalatok mindezt pénzügyi erőforrásaik legjobb felhasználásával szeretnék megvalósítani, ami az adott feladatra optimalizált konfigurációval érhető el.

Az innováció motorja, munkaterhelésre hangolva

Érdemes az új típusú munkaterhelésekre optimalizált infrastruktúra kialakítását a szállítóra és partnereire bízni, mivel a vállalatok, intézmények informatikai csapatainál kiépített kompetenciák elsősorban nem az ilyen rendszerek tervezését célozzák. "Idén márciusban bejelentett, következő generációs Dell EMC PowerEdge szervercsaládunkban többek között HPC, ML és AI munkaterhelésekre optimalizált modellek érkeztek, amelyek a vállalatoknak ugyanazon az áron még nagyobb teljesítményt adnak" – mondta Rab Gergely.

A legújabb AMD EPYC és Intel Xeon Scalable processzorokra, valamint NVIDIA grafikus gyorsítókra épülő kiszolgálóit a Dell Technologies kivételes iparági kompetenciák birtokában hangolja az új típusú munkaterhelések futtatására. A világ legnagyobb szerverszállítójaként a gyártó behatóan ismeri a különböző iparágak speciális – pl. IoT, HPC, VDI – munkaterhelés- igényeit, az egészségügytől kezdve a pénzügyi szektoron át a gyártóiparig és a távközlésig.

dell_r750

"Globális iparági kompetenciáit a Dell Technologies partnerein keresztül Magyarországon is a vállalatok rendelkezésére bocsátja a hardverbeszerzések legnagyobb értéket adó megtervezéséhez, a munkaterhelésekre optimalizált rendszerek kialakításához" – mondta Rab Gergely. A tervezéshez az üzleti igények és a rendelkezésre álló pénzügyi keret pontos ismerete szükséges.

Egyedi tervezésű házuknak, csatornás ventilátoraiknak és adaptív hűtésüknek köszönhetően az új PowerEdge szerverek az előző generációhoz képest akár 60 százalékkal nagyobb energiahatékonysággal működnek, ami az új típusú munkaterhelések esetében rendkívül értékes tulajdonság. A minél alacsonyabb PUE-érték eléréséhez a Dell Technologies konténerbe szerelt, kompakt környezeteket is szállít, illetve tanácsokkal segít például az informatikai eszközöket befogadó fizikai létesítmények és hűtésük tervezésében. A gyártó beépített biztonsági technológiái és ellátásilánc-hitelesítő folyamatai pedig különféle kiberfenyegetésekkel szemben adnak nagyobb védelmet a kiszolgálók teljes életciklusán keresztül.

A munkaterhelés szemléletű infrastruktúrában a legfejlettebb hardvertechnológiák mellett olyan szoftverkomponensek is kulcsszerephez jutnak, mint például a Dell EMC OpenManage Enterprise, a VMware vSphere, az NVIDIA vGPU, a Slurm és a Splunk. Bevezetésüket és használatukat a Dell Technologies magyarországi partnerköre kimagasló szakértelemmel támogatja.

"OpenManage Enterprise rendszer-felügyeleti megoldásunkkal például több tucat menedzsment-feladat automatizálható, amivel a vállalati IT-csapatok akár 85 százalékos időmegtakarítást érhetnek el" – mondta Rab Gergely. Az új típusú munkaterhelésekre optimalizált PowerEdge szerverekhez hasonlóan így az üzemeltetés is költséghatékonyabb és megbízhatóbb lesz. Az infrastruktúrában és az informatikai csapatban is több erőforrás fog rendelkezésre állni a gyorsabb digitális átalakuláshoz és innovációhoz.

Amennyiben bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

[A Dell Magyarország megbízásából készített, fizetett anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról