Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 25. 13:19

A távmunka a Dell harmadik negyedévének is jót tett

Zakatolt a gyártó az idei Q3-ban, a távmunkához és távoktatáshoz használt, illetve gamer eszközöknek hála.

HIRDETÉS

A Dell idei harmadik negyedévének is lökést adott a globális távmunka, a gyártó az időszakban 23,5 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, 3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - a profit növekedése azonban jóval látványosabb, a cég 881 millió dolláros nyeresége masszív 60 százalékos előrelépés a megelőző Q3-hoz képest.

KAPKODNAK A NOTEBOOKOK UTÁN

A gyártó klienseszközökkel foglalkozó Client Solutions Group (CSG) üzletága szép növekedésen van túl, az az időszakban 12,3 milliárd dolláros rekordbevételt termelt, amelyhez egymilliárd dollár üzemi nyereség párosult - ez utóbbi nem kevesebb mint 36 százalékos éves gyarapodást jelent. A kereskedelmi szegmens a bevételből 8,8 milliárd dollárért felelt (ez 5 százalékos éves szintű többletnek felel meg) míg a konzumer eladások 3,5 milliárd dollárt hoztak a cégnek a konyhára, 14 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedéves számoknál. A konzumer eszközök közvetlen értékesítései ráadásul 47 százalékkal nőttek a Q3-ban, ezen belül az online rendelések száma 62 százalékkal nőtt.

dellill

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A CSG részleget nem meglepő módon a távmunka, a távoktatás, illetve a játékosoknak szánt termékek hajtották, amelyek a koronavírus-járvány alatt eszközölt globális kijárási korlátozásoknak, illetve a szociális távolságtartásnak hála a gyártó szerint rendkívül kelendők voltak. A vállalat a Latitude és a Precision notebookok kapcsán kettő, a Chromebookoknál pedig három számjegyű növekedésről beszélt.

VISSZAFOGOTTABB SZERVERES TELJESÍTMÉNY

Az Infrastructure Solutions Group esetében már visszaesés tapasztalható, a divízió 8 milliárd dolláros forgalmat produkált, ami 4 százalékkal kevesebb a megelőző év hasonló  negyedének eredményeinél. A szegmens üzemi nyeresége eközben 11 százalékos mérséklődéssel 882 millió dollárnál állt meg. A bevételből a tárolók 3,9 milliárd dollárért felelnek, míg a szerverek és hálózati eszközök mintegy 4,2 milliárd dollárt hoztak a cégnek.

Ugyancsak említést érdemel a VMWare, amely derekas, 8 százalékos bevételnövekedést tudhat magáénak, forgalma így 2,9 milliárd dollárnál állt meg - utóbbihoz 837 millió dolláros üzemi profit társul, ez ütős, 18 százalékos növekedés a tavaly ilyenkori teljesítményhez viszonyítva.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.