:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 25. 13:19

A távmunka a Dell harmadik negyedévének is jót tett

Zakatolt a gyártó az idei Q3-ban, a távmunkához és távoktatáshoz használt, illetve gamer eszközöknek hála.

A Dell idei harmadik negyedévének is lökést adott a globális távmunka, a gyártó az időszakban 23,5 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, 3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - a profit növekedése azonban jóval látványosabb, a cég 881 millió dolláros nyeresége masszív 60 százalékos előrelépés a megelőző Q3-hoz képest.

KAPKODNAK A NOTEBOOKOK UTÁN

A gyártó klienseszközökkel foglalkozó Client Solutions Group (CSG) üzletága szép növekedésen van túl, az az időszakban 12,3 milliárd dolláros rekordbevételt termelt, amelyhez egymilliárd dollár üzemi nyereség párosult - ez utóbbi nem kevesebb mint 36 százalékos éves gyarapodást jelent. A kereskedelmi szegmens a bevételből 8,8 milliárd dollárért felelt (ez 5 százalékos éves szintű többletnek felel meg) míg a konzumer eladások 3,5 milliárd dollárt hoztak a cégnek a konyhára, 14 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedéves számoknál. A konzumer eszközök közvetlen értékesítései ráadásul 47 százalékkal nőttek a Q3-ban, ezen belül az online rendelések száma 62 százalékkal nőtt.

dellill

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A CSG részleget nem meglepő módon a távmunka, a távoktatás, illetve a játékosoknak szánt termékek hajtották, amelyek a koronavírus-járvány alatt eszközölt globális kijárási korlátozásoknak, illetve a szociális távolságtartásnak hála a gyártó szerint rendkívül kelendők voltak. A vállalat a Latitude és a Precision notebookok kapcsán kettő, a Chromebookoknál pedig három számjegyű növekedésről beszélt.

VISSZAFOGOTTABB SZERVERES TELJESÍTMÉNY

Az Infrastructure Solutions Group esetében már visszaesés tapasztalható, a divízió 8 milliárd dolláros forgalmat produkált, ami 4 százalékkal kevesebb a megelőző év hasonló  negyedének eredményeinél. A szegmens üzemi nyeresége eközben 11 százalékos mérséklődéssel 882 millió dollárnál állt meg. A bevételből a tárolók 3,9 milliárd dollárért felelnek, míg a szerverek és hálózati eszközök mintegy 4,2 milliárd dollárt hoztak a cégnek.

Ugyancsak említést érdemel a VMWare, amely derekas, 8 százalékos bevételnövekedést tudhat magáénak, forgalma így 2,9 milliárd dollárnál állt meg - utóbbihoz 837 millió dolláros üzemi profit társul, ez ütős, 18 százalékos növekedés a tavaly ilyenkori teljesítményhez viszonyítva.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 11:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.