Szerző: Koi Tamás

2021. január 6. 11:26

Az otthoni munka jegyében újultak meg a Dell üzleti noteszgépei

Bemutatta üzleti PC-sorozatának legújabb generációját a Dell az idén virtuálisan zajló CES 2021 kiállítás alkalmával. Az új modellkínálat csúcsát jelentő 9000-es sorozat több olyan újítást is tartogat, melyet kifejezetten a távmunka igényei alapján épített be a Dell.

Lerántotta a leplet új generációs Latitude és Optiplex üzleti PC-családjáról a Dell. Az idén virtuálisan zajló CES 2021 expón debütáltak az amerikai gyártó csúcskategóriás Latitude 9000-es sorozatának új tagjai, a felső-középkategóriás 7000-es sorozat új modelljei és a középkategóriás 5000-es széria idei variánsai. A szokásos processzorfrissítéseken túl a csúcsmodelleknél több olyan újítás is megjelent, melyek elsősorban a távmunka kapcsán jelentkező igényeket igyekeznek kiszolgálni.

Az egyik leginkább figyelmre méltó újítás a Dell Latitude 9420 és 9520 modelleknél megjelenő SafeShutter rendszer, mely feleslegessé teszi a noteszgépek webkameráját letakaró mindenféle fizikai alkalmatosságot, mint például ragtapaszt vagy szigetelőszalagot. A Dell ugyanis ezeknél a típusoknál egy mechanikus zárszerkezetet épít be a kameraszenzor és a lencse közé, mely automatikusan takarja a szenzort abban az esetben, ha a kamera képét éppen nem kéri le például egy videokonferencia-szoftver.

dell_safeshutter

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A két típus közt a kijelző méretén kívül fontos különbség lesz, hogy a 9420-as elődjéhez képest jobb minőségű hangszórókat kap majd, illetve a beépített webkamera gyárilag kínál majd fénykorrekciós és háttérelmosási lehetőségeket, ezzel szintén a videokonferenciákon gyakran résztvevő alkalmazottak vagy tanulók kedvében járva. Az új konfigurációkba természetesen már az Intel 11. generációs Core vPro processzorai kerülnek majd, emellett a modellek elérhetők lesznek hagyományos kialakítással és 2 az 1-ben változatban, érintőkijelzővel is. Utóbbiakban opcióként 5G-képes és 4G-képes modemek is kerülhetnek, akár eSIM támogatással.

A 9000-es széria mellett megújul a 7000-es sorozat is, melynek új tagjai, a Latitude 7520, 7420 és 7320 egyaránt jobb kamerával és hangszórórendszerrel lesznek felszerelve. A szintén megújuló 5000-es sorozat inkább a környezettudatosabb gyártásra fókuszál, így a készülékek felépítésénél a korábbinál több úgynevezett bioplasztikot használnak majd fel.

A Latitude 5000-es sorozat új tagjai már január közepétől elérhetők lesznek, a felső-közép és csúcskategóriás 7000-es és 9000-es modellek tavasszal kerülhetnek forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról