Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 24. 12:35

Videós SDK-t ad ki a Zoom

Az új fejlesztőkészlettel a videochat platform funkciói külső alkalmazásokba is beépíthetők.

A külső alkalmazások számára is elérhetővé teszi videokommunikációs funkcióit a Zoom, a vállalat által frissen kiadott SDK-n keresztül. A Video SDK-val a Zoom képességei más szoftverekbe is beépíthetők, így a kiterjedt videochat funkcionalitás az adott app elhagyása nélkül vehető igénybe.

A vállalat kapcsolódó blogposztja szerint arra számít, hogy a videochates megoldások következő hullámát az egyes vállalatok, szolgáltatások saját felhasználói felületeibe ágyazott videós csevegési megoldások hajtják majd, amelyek az adott munkafolyamat megszakítása nélkül teszik majd lehetővé a kollaborációt.

A cég példaként egyebek mellett a közösségi média appokat hozza, amelyekben bárhonnan elindítható, interaktív élő videostreamelést képzel el, de akár a játékstreamingben is használható lehet megoldás a nézőközönséggel való újfajta interakciókhoz - sőt a cég szerint az online vásárláshoz is bevethető az SDK, akár egyes termékek élő promotálására. A Zoom korai partnere, a felhős, AI-alapú valós fordítószolgáltatást kínáló Lingmo már be is építette Lingmo Captions termékébe az SDK-t, amellyel a videomeetingek alatt valós időben lefordított feliratozást biztosít.

zoomvidsdk

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Zoom Video SDK-ja már elérhető, és havi 10 ezer perc aktív munkamenet erejéig azt a fejlesztők díjmentesen használhatják - ezt követően a vállalat percenkénti számlázásra vált, 0,0035 dollárt kér el egy percért. A cég emellett egy évi ezer dolláros csomagot is indít, ebben havi 30 ezer perc van benne, ezután pedig a vállalat 0,003 dolláros percdíjjal számol.

Az új SDK mellett a Zoom egy dedikált fejlesztői felületet is indít: a Developer Platfromon a vállalatok és fejlesztők egy központi helyen találhatják meg a szolgáltatás integrálásához szükséges forrásokat és eszközöket.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 05:52

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!