:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 19. 15:00

Több UX újítást is hoz a Windows 10 legújabb Insider kiadása

A tesztverzió többek között a fájlkezelőn és a virutális asztalokon is csavar egyet.

Érdekes változtatásokat hoz a Windows 10 napokban a Dev Channelre feliratkozott felhasználók számára kiadott, Insider kiadása. A 21337-es build a szokásos kisebb-nagyobb csiszolások és bugjavítások mellett a rendszerhez csomagolt alkalmazásokon és a felhasználói felületen is farag.

Rugalmasabbá válnak többek között a virtuális asztalok: a felületek sorrendjét a felhasználók az új tesztverzióban már tetszőlegesen átrendezhetik - ehhez elég Task View nézetben az egérrel a kívánt helyre húzni a kiszemelt virtuális asztalt. Emellett az új buildben a könnyebb áttekinthetőség végett már lehetőség nyílik az asztaloknak egymástól különböző háttérképeket is beállítani.

2133701

A fájlkezelőnek is jutott figyelem, annak felhasználói felületén alapértelmezett nézetben nagyobb hézagok kerülnek az ablakban sorakozó fájlok és könyvtárak közé, amivel a Microsoft igyekszik igazodni a manapság népszerű UX trendekhez, illetve az érintőkijelzős eszközökön is egyszerűbbé tenné a fájlkezelő használatát. Igény szerint ugyanakkor a beállítások között a korábbi, kompaktabb kialakítás is visszaállítható.

2133702

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezzel párhuzamosan a cég függetleníti a Jegyzettömb alkalmazásának frissítéseit az új Windows verzióktól, az egyszerű szövegszerkesztő új kiadásait a felhasználók már a Microsoft Store-on keresztül szerezhetik be - a szoftver továbbá új ikont is kap. Mindeközben a vállalat terminál alkalmazása, a Windows Terminal is a rendszerhez csomagolt "inbox" appá avanzsál, frissítései ugyanakkor továbbra is a Microsoft Store-on keresztül érkeznek majd. Hasonló a helyzet a Power Automate Desktoppal is, a felhasználói interakciókat, billentyűleütéseket, kattintásokat mimikáló automatizációs szoftvert a Windows 10 felhasználók plusz költség nélkül vehetik majd igénybe.

Említést érdemel továbbá a 21337-es builddel érkező Auto HDR funkció is, ez utóbbi, ahogy nevéből sejthető, a HDR-képes gamer PC-ken automatikusan bekapcsolja a szebb színmegjelenítést már több mint ezer, a funkciót támogató DirectX 11-es és 12-es játéknál. A további javításokkal és a rendszerverzió ismert problémáival kapcsolatos részletekért érdemes felkeresni a Microsoft vonatkozó blogposztját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.