Szerző: Koi Tamás

2021. január 7. 13:27

Új funkciót kap a Windows 10 tálcája

Az elmúlt évek egyik legnagyobb, a Windows alap kezelőfelületét érintő újdonságaként aposztrofálják a Windows 10 tálca rövidesen megjelenő új funkcióját, a Windows 10 taskbar widgetet.

Rövidesen új funkcióval gazdagodhat a Windows 10 tálcája, megjelenik ugyanis az operációs rendszer alapfelületén egy új, a legfontosabb híreket és az időjárási információkat összegző widget. A Microsoft szerint az újítás a Windows tálcáját az utóbbi években érintő egyik legnagyobb horderejű változás lesz, hiszen a widgetben elérhető információk megjelenítéséhez eddig legalább a start menüt meg kellett nyitni, ezentúl viszont nem lesz szükség erre.

A bétatesztelők számára a hét elejétől elérhető fejlesztés lényegében egy híraggregátor widget, melynek megjelenítéséhez elég a tálcaikon felé mozgatni az egérmutatót. Az így felugró ablakon megjelenő személyre szabható tartalmak mellett ott lehet az időjárás, a helyi hírek vagy éppen a részvénypiaci információk - a Microsoft ehhez a mintegy 4500 forrásból álló Microsoft News hálózattól kér be információkat. 

news-and-interests

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A hírajánló algoritmus a Microsoft saját fejlesztése, mely öntanuló módon igazodik majd a felhasználó tartalomfogyasztási szokásaihoz, így a várakozások szerint idővel csak a releváns információk jelennek majd meg a widget feedjében. A Microsoft ígérete szerint a widgeten nem lesz helye a reklámoknak, illetve természetesen kikapcsolható lesz az új funkció.

Abban az esetben viszont, amikor a felhasználó valamelyik hírre rákattint, az automatikusan és megváltoztathatatlanul a Microsoft chromium-alapú Edge böngészőjében nyílik majd meg, vagyis a widget működésének előfeltétele ennek a böngésző telepítése annál, aki még nem tette meg. Az új taskbar-funkció a tervek szerint valamikor az idei évben lép majd ki a béta üzemmódból és válik elérhetővé minden Windows 10 felhasználó számára.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról