Szerző: Koi Tamás

2021. január 7. 13:27

Új funkciót kap a Windows 10 tálcája

Az elmúlt évek egyik legnagyobb, a Windows alap kezelőfelületét érintő újdonságaként aposztrofálják a Windows 10 tálca rövidesen megjelenő új funkcióját, a Windows 10 taskbar widgetet.

Rövidesen új funkcióval gazdagodhat a Windows 10 tálcája, megjelenik ugyanis az operációs rendszer alapfelületén egy új, a legfontosabb híreket és az időjárási információkat összegző widget. A Microsoft szerint az újítás a Windows tálcáját az utóbbi években érintő egyik legnagyobb horderejű változás lesz, hiszen a widgetben elérhető információk megjelenítéséhez eddig legalább a start menüt meg kellett nyitni, ezentúl viszont nem lesz szükség erre.

A bétatesztelők számára a hét elejétől elérhető fejlesztés lényegében egy híraggregátor widget, melynek megjelenítéséhez elég a tálcaikon felé mozgatni az egérmutatót. Az így felugró ablakon megjelenő személyre szabható tartalmak mellett ott lehet az időjárás, a helyi hírek vagy éppen a részvénypiaci információk - a Microsoft ehhez a mintegy 4500 forrásból álló Microsoft News hálózattól kér be információkat. 

news-and-interests

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hírajánló algoritmus a Microsoft saját fejlesztése, mely öntanuló módon igazodik majd a felhasználó tartalomfogyasztási szokásaihoz, így a várakozások szerint idővel csak a releváns információk jelennek majd meg a widget feedjében. A Microsoft ígérete szerint a widgeten nem lesz helye a reklámoknak, illetve természetesen kikapcsolható lesz az új funkció.

Abban az esetben viszont, amikor a felhasználó valamelyik hírre rákattint, az automatikusan és megváltoztathatatlanul a Microsoft chromium-alapú Edge böngészőjében nyílik majd meg, vagyis a widget működésének előfeltétele ennek a böngésző telepítése annál, aki még nem tette meg. Az új taskbar-funkció a tervek szerint valamikor az idei évben lép majd ki a béta üzemmódból és válik elérhetővé minden Windows 10 felhasználó számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról