Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 25. 12:01

Új, kompakt okostelefonon dolgozhat a Sony

Iparági pletykák szerint az iPhone 12 mini ellen készül hadba a japán gyártó, kisméretű okostelefonjainak feltámasztásával.

Visszatérhetnek a Sony népszerű, kompakt okostelefonjai: mint a gyártó háza táján általában jól értesült OnLeaks beszámolt róla, a japán cég visszahozza az Xperia Compact szériát, kezdve egy 5,5 hüvelykes modellel. A lépéssel a vállalat egyértelműen egy rétegterméket hozna létre, amelyre viszont nem egyedül lát értelmezhető keresletet a piacon - az iPhone 12 minivel az Apple is hasonló babérokra tör.

A Sony legutóbb 2018-ban dobott piacra hasonló, kompakt modellt, az Xperia XZ2 Compact formájában. A 153x72x11,1 milliméteres XZ2-nél a csőben lévő okostelefon számottevően kisebb lesz, 140x 68,9x8,9 milliméteres értékeivel, hátoldalán pedig már két kamera figyel majd, a fő szenzor 13 megapixeles felbontással. Az OnLeaks által megszerzett rendereken az előlapon egy a kijelző közepére belógó, könnycsepp notch-ba ágyazott kamera található, a "szivárogtató" szerint 8 megapixeles szenzorral. A Sonytól megszokott módon az ujjlenyomat-olvasót a telefon oldalán kell keresni, tetején pedig vélhetően sokak örömére, egy 3,5 milliméteres audio jacknek is jutott hely.

xperiacomp
KÉp: Onleaks

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kompakt, ránézésre elöl-hátul üvegborítású Xperiában milyen vas dolgozik majd. Korábban a gyártó kisméretű modelljeinek egyik fő erőssége volt, hogy a zsebbarát kialakításhoz nem párosult teljesítménybeli kompromisszum, azaz a Sony az aktuális mobilos csúcsvassal szerelt fel azokat - a kompakt eszközök után kutató felhasználók jó eséllyel most is szívesen látnák az élvonalbeli vagy legalább ahhoz közelítő teljesítményt az apróbb modellben. Amennyiben azonban a Sony valamivel szerényebb hardver bevetésével igyekezne az eszközhöz vonzó árcédulát párosítani még mindig nyúlhat a Qualcomm frissen bejelentett Snapdragon 870 lapkájához is, amely a tavaly megismert 865-ös modell (második) ráncfelvarrott kiadása.

Mindenesetre ha a gyártó valóban a fentebb említett iPhone 12 mininek igyekezne androidos alternatívát kínálni a piacon, biztosan szüksége lesz az izmos hardverre. Az ugyanakkor kérdéses, hogy az iPhone 12 mini piaci eredményei mennyire igazolják az apróbb telefonok létjogosultságát, a 9to5Mac január eleji beszámolója szerint ugyanis a kompakt modellekre a vártnál számottevően kisebb volt a kereslet. Ahogy a lap a CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) jelentésére hivatkozva írja, az 5,4 hüvelykes eszköz az iPhone 12 széria eladásainak alig 6 százalékáért felelt tavaly októberben és novemberben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.