Szerző: Koi Tamás

2020. október 16. 12:26

Méregdrága 3D-s monitorral rukkolt elő a Sony

Elsősorban grafikus modellezéssel dolgozó profiknak szánja a Sony vadonatúj, 3D-s kijelzőjét, mely a VR-eszközökhöz hasonló élményt ígér, eszközviselés nélkül.

Külön viselhető eszköz nélkül ígér tökéletes 3D-s megjelenítést a Sony vadonatúj, kis méretű kijelzője, a Spatial Reality Display. A japán cég által most bejelentett újdonság elsősorban azoknak a kreatív profiknak, főként grafikusoknak a munkáját hivatott megkönnyíteni, akik 3D modellekkel dolgoznak, ennek megfelelően szó sincs arról, hogy az eszköz rövidesen tömegesen megjelenik majd az íróasztalokon, netán nappalikban. Ezt már csak a készülék 5000 dolláros induló ára is predesztinálja.

A mindössze 15,6 hüvelykes képátlójú kijelző eleve azt feltételezi, hogy a megjelenítő által nyújtott 3D-s képi élményt alapvetően egy fő élvezheti, illetve rendszerbe épített, a kijelző meglehetősen vaskos kávájának felső élébe rejtett szenzor eleve egy néző arcának a mozgását, illetve távolságát tudja lekövetni. Többek közt ez a szenzor gondoskodik arról, hogy a 3D-s ábra mindig a nézőpontnak pontosan megfelelő helyzetben és mélységgel jelenjen meg, értelemszerűen több néző számára ezt egyszerre nem tudja biztosítani a technológia.

02:54
 

Sony | Spatial Reality Display - Where Imagination Becomes Reality

Még több videó

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Sony szerint a Spatial Reality Display legnagyobb előnye, hogy a nehézkesen használható VR-headsetek nélkül biztosít 3D-s, holografikus képi élményt, ugyanakkor a meglévő VR-es tartalmak könnyűszerrel portolhatók a kijelzőre, akár a Unity, akár az Unreal motorját, technológiáját használják (a Sony mindkét platformhoz biztosít SDK-t).

Az 500 nit fényerejű 4k-s kijelző a teljes Adobe RGB színskálát támogatja, illetve saját sztereó hangszóval is ellátták. A teljes értékű 3D-s megjelenítéshez a japán gyártó meglehetősen izmos PC-s hardvert ajánl, így legalább Intel Core i7-9700K processzorral és GeForce RTX 2070 Super grafikus vezérlővel konfiguráció lehet szükséges a folyamatos térbeli megjelenítéshez. A Sony Spatial Reality Display már előrendelhető a cég weboldalán, a forgalmazás előreláthatóan novemberben kezdődik.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.