Szerző: Koi Tamás

2020. május 19. 12:17

Beköltözik a Microsoft Azure AI a Sony kameraszenzorába

Hatékonyabbá teheti a videoanalízisre épülő folyamatokat a Microsoft és a Sony most bejelentett együttműködése, melynek eredményeként a szoftvercég AI megoldását, illetve annak bizonyos képességeit közvetlenül integrálják a japánok képszenzorába.

Egyszerűbbé és hatékonyabbá válhat az AI-alapú megfigyelőrendszerek és videoanalízis folyamatok telepítése és üzemeltetése a vállalatok számára köszönhetően a Microsoft és a Sony tegnap kötött megállapodásának. A két cég együttműködésének keretei alapján a jövőben olyan okoskamerák, illetve megfigyelőrendszerek kerülhetnek forgalomba, melyek további célhardver nélkül, helyben végzik el az elemzési műveleteket, ezzel csökkentve a rendszerek összetettségét.

Az együttműködés alapjául szolgáló képszenzort, a saját memóriával és feldolgozóegységgel rendelkező IMX500-at alig pár nappal ezelőtt jelentette be a Sony. A Microsoft és a Sony megállapodása révén elsőként a Microsoft Azure AI bizonyos beágyazott komponensei adhatják majd az alapot a helyben végzett analízis-folyamatoknak. A Sony a szenzorral ellátott kamerákhoz fejlesztett vezérlőszoftverének lelke emellett az Azure IoT és Cognitive Services platformja lesz majd. 

camera_dome

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Az alapszoftvert a Sony külsős fejlesztők, illetve kameragyártók rendelkezésére bocsátja majd, így azok saját képességekkel ellátott, meghatározott célfeladatokra szánt kliensalkalmazást építhetnek rá. Az app a várakozások szerint egyszerűbbé teszi a szoftverfejlesztési folyamatokat, illetve garantálja, hogy a képszenzor által feldolgozott adatok nem kerülhetnek illetéktelenek kezébe, illetve a feldolgozás nem sérti a privát szférát.

A Sony és a Microsoft közös megoldásával nem fényképezőgépekben vagy okostelefonokban lehet elsőként találkozni, a cégek sokkal inkább a komplex kamerarendszerekkel dolgozó nagyvállalatok megrendeléseire számítanak. Ilyenek lehetnek például a nagyáruházak, ahol a kamerába épített AI elemzi a polcok feltöltöttségének állapotát, vagy éppen egy gyáregység, ahol bármilyen, az ott dolgozók testi épségére veszélyes eseményt időben képes felismerni a rendszer. Bár ezekre a feladatokra ma is létezik megoldása a piacnak, az eddigi rendszerek nem végeznek helyben képfeldolgozást, hanem a kamerák által rögzített felvételt vagy egy lokális célhardveren, vagy a felhőben dolgozzák fel.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 21. 17:40

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.