:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 16. 12:28

Élesedett a szelfis számlanyitás a Gránit Banknál

A Gránit Bank újításával ügyintézővel való online találkozás nélkül, akár éjszaka is nyitható teljes értékű bankszámla.

Tovább egyszerűsíti az online számlanyitást a Gránit Bank, a pénzintézet bejelentette új, szelfis számlanyitási megoldását, amellyel Magyarországon elsőként, akár élő videós azonosítás nélkül is teljes értékű bankszámla nyitható a bank mobilappjából. Az újítást az MNB 26/2020 számú, október elsején hatályba lépett rendelete teszi lehetővé, amely meghatározza, hogyan kell lebonyolítani a közvetett elektronikus ügyfél-átvilágítást ahhoz, hogy az megfeleljen a pénzmosásellenes rendelkezéseknek.

Az új rendelethez igazodva elindult szolgáltatás a Gránit Bank iOS-es és androidos Gránit eBank mobilbanki alkalmazásából is igénybe vehető, azzal szelfi videóval, az igazolványok befényképezésével, illetve a személyi igazolvány NFC-s beolvasásával el is indítható az új bankszámla létrehozása, anélkül, hogy a felhasználónak videochaten banki ügyintézővel kellene találkoznia, így a megoldás akár éjszaka vagy hétvégén is igénybe vehető.

gránitill

A szelfis módszerrel megnyitott, akár egy munkanap alatt élesedő lakossági számlák teljes értékű bankszámlák, azokra semmilyen plusz korlátozás nem vonatkozik. A szelfis számlanyitáshoz nem szükséges másik bankból történő utalás, az 0 forintos számlavezetési díjjal elvégezhető, illetve a készpénzfelvétel lehetőséget vagy a fizetési tranzakciók összegét sem korlátozza a Gránit Bank.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A pénzintézet szerint a koronavírus-járvány kitörése óta 50-ről közel 75 százalékra nőtt azon ügyfeleinek aránya, akik a napi pénzügyek intézéséhez inkább mobilalkalmazást használnak, továbbá 10 százalék már a tranzakciók fogadásához szükséges, bankszámlaszámot helyettesítő email címet, vagy mobilszámot is rögzített. A bank "több száz" fizetési kérelmet rögzített, amelyeknél a tranzakciók átlagos értéke 16.700 forint volt.

Ugyancsak említést érdemel, hogy a Gránit eBank appban már az Azonnali Fizetési Rendszer MNB szabványainak megfelelő QR-kódos utalás is indítható. Ehhez az alkalmazásban generálható a szükséges QR kód, azzal pedig gyorsan lerendezhetők a tranzakciók - például szétdobható egy közös sörözés, vacsora ára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 18:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.