Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 3. 15:58

Pénzküldő funkcióval bővül a Viber

A világon először Magyarországon vezetik be az ugyancsak hazai fejlesztésű Moneytou szolgáltatást.

Pénzküldési funkcióval bővül a Rakuten Viber, az üzenetküldő a Mastercard MoneySend technológiájára támaszkodó Moneytou funkciójával a felhasználók egyszerűen küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket - a világon elsőként Magyarországon.

A néhány napon belül élesedő szolgáltatás használatához a felhasználók MasterCard vagy Visa kártyáikat regisztrálhatják a Viber alkalmazásban, majd a Moneytou ikont kiválasztva indíthatják el a pénzküldést, egy bökéssel kiválaszthatva a megfelelő kártyát, majd beállítva a kívánt összeget.A funkcióval a pénzküldés mellett -igénylésre is lehetőség van, amelyről a címzett üzenetet kap, majd eldöntheti, továbbítja-e a kért összeget.

moneytouviber

A megoldással nincs szükség a másik fél bankszámlaszámának ismeretére, ahhoz elég a Viber appon keresztül kapcsolatban állni vele. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, nincs külön mobiltárca vagy egyenleg, amit fel kellene tölteni a használat előtt. A Moneytou saját chatbotot is kap a Viberen, amely segít az esetlegesen felmerülő kérdések, problémák megoldásában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az EU pénzmosásra vonatkozó szabályainak megfelelően az appal maximum havi 125 ezer, évente pedig 780 ezer forint továbbítható - ha a kártyakibocsátó bank nem határoz meg más korlátot. A szolgáltatás díja háromezer forintos összegig tranzakciónként 79 forint, fölötte pedig ehhez a háromezer forintot meghaladó rész 1,5 százaléka is hozzáadódik. A Viber 2019 végéig a szombati napokon kedvezményes áron teszi elérhetővé a megoldást, 49 forintos alapdíjjal - a cég szerint jellemzően ekkor zajlik a legtöbb olyan tranzakció, amelynek egyszerűsítésére a Moneytout is szánják, például egy társaságnál a mozijegyek árának rendezése, vagy épp az éttermi, netán kocsmai számlák szétdobása.

A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül - ennek megfelelően a küldött összegek az esti órákban, illetve hétvégén is néhány percen belül megérkeznek a címzett felek számláira. A vállalat számára a megoldást egyébként a 2002-ben alapított, hazai NeoPay Interactive csapata fejlesztette, a magyarországi tapasztalatokkal bővülve pedig a régió más országaiba tervezik kiterjeszteni a funkciót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról