:

Szerző: Koi Tamás

2020. június 25. 08:30

Felturbózza a forint feltöltések sebességét a Revolut

Ismét jelentős lécet ugrik meg Magyarországon a világ egyik legnépszerűbb, leggyorsabban növekvő fintech cége, a Revolut: vége a hosszú, több napos várakozási időnek a forint pénznemű átutalásos feltöltések esetén.

A Revolut legújabb fejlesztésével segíti a Magyarországon élő, Revolut fiókkal rendelkező felhasználók forint feltöltéseinek zökkenőmentessé tételét: a világ egyik legnépszerűbb fintech cége mától az Európai Gazdasági Térség területén élő lakossági ügyfeleinek is lehetővé teszi a helyi HUF pénznemű, átutalásos feltöltést. A számlák banki átutalással történő feltöltése különösen az azonnali fizetés bevezetése óta lehet kecsegtető megoldás, illetve azóta, hogy egyes hazai bankok a Revolut számlák bankkártyás feltöltését készpénzes tranzakcióként könyvelik, ennek megfelelő díjszabással.

A korábbinál jelentősen gyorsabbá váló tranzakciók a Raiffeisen Bank bevonásával jönnek létre, mégpedig úgy, hogy a Revolut gyűjtőszámla-adatokat biztosít magyar ügyfeleinek, az egyes ügyfeleket pedig egyedi pénztárca-referenciaadatok különböztetik meg. A banki átutalással történő forint feltöltések így a tavasszal bevezetett azonnali fizetési rendszernek köszönhetően akár pár másodperc, de legfeljebb egy munkanap alatt teljesülnek (a hétvégén, munkaszüneti napon vagy 22:00 óra után indított utalásokat a következő munkanapon írják jóvá). Persze fontos észben tartani, hogy mindez azokra a felhasználókra vonatkozik, akik magyar állampolgársággal regisztráltak a szolgáltatásba.

revolut_macbook

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég szerint a felhasználók ezzel utazás közben és külföldről is díjmentesen küldhetnek pénzt a Magyarországon és máshol élő családtagjaiknak és ismerőseiknek, valamint ugyanígy fogadhatnak is tőlük pénzt.

A HUF-számla („helyi” számla) adatai a kezdőképernyőn látható Számlák lapon találhatók, itt kell ügyfeleinknek a Forint lehetőséget választaniuk, majd a magyar zászlóra koppintaniuk. A helyi HUF-számlaadatok egy számlaszámból és egy egyedi referenciából állnak.

Ha valaki pénzt küld egy ügyfél helyi HUF-számlájára, annak meg kell adnia ezt az egyedi referenciát közleményként, ellenkező esetben az átutalás nem ér célba - hívja fel a figyelmet a szolgáltató. A Revolut ezért azt javasolja ügyfeleinek, hogy küldjék el a helyi számlaadataikat a családtagjaiknak és az ismerőseiknek, hogy minél előbb megkapják tőlük a Revolut-számlájukra feltöltött pénzt.

A Revolut az elmúlt egy évben több olyan fejlesztést is bevezetett a magyar piacon, melyek a magyar felhasználók körében jelentős mértékben növelték a platform népszerűségét. Így az első és legfontosabb ilyen fejlesztésként tavaly májusban jelent meg a forintalapú kártyás feltöltés a szolgáltatásban. A cég magyar ügyfélbázisának mérete többek közt ennek köszönhetően tavaly ősszel lépte át a 250 ezer főt. A szolgáltató legutóbbi, magyar piacra is kiterjedő fejlesztése a Revolut Junior zsebpénz-alszámla bevezetése volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.