:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 16. 10:30

Hamarosan a Chatre költözteti át a Hangouts felhasználóit a Google

A vállalat Chat szolgáltatása ingyenessé válik és teljesen átveszi a Hangouts helyét a cég kusza chat-ökoszisztémájában.

Folytatja a rendrakást a csevegőalkalmazásainak káoszában a Google, a vállalat blogposztjában bejelentette, eddig csak a Workspace ügyfeleknek elérhető Chat szolgáltatása jövőre bárki számára ingyenesen igénybe vehető lesz, arra pedig 2021 elején a Hangouts felhasználók migrációját is megkezdi.

A Chat mind a Gmail felületéről, mind pedig önálló alkalmazás formájában díjmentesen elérhetővé válik, abban egy sor, a Hangoutsból jól ismert funkció megtalálható, a privát és csoportos beszélgetésektől az automatikus válaszjavaslatokig. A Gmail phishing védelmi megoldásaival is felvértezte a szolgáltatást a Google, a beérkező gyanús linkeket a szolgáltatás automatikusan összeveti a keresőóriás Safe Browsing adatbázisával, és jelzi a felhasználóknak ha gyanús hivatkozásról van szó.

hangoutschatmigr

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google 2021 első felében elkezdi a Hangouts felhasználók beszélgetéseinek, mentett előzményeinek, illetve kontaktlistáinak migrációját a Chat felületére, ennek részleteiről a folyamat kezdetekor értesíti majd a felhasználókat. Ugyanígy jövő év elején az Egyesült Államokban elérhető Google Fi mobilszolgáltatás támogatását is elveszíti a Hangouts, annak felhasználói az SMS küldéshez és a hívások lebonyolításához azonban cég Messages alkalmazását használhatják majd - szokásához híven tehát a Google most is hagy némi kavarodást chat-ökoszisztémájában. Jövőre a Messages irányába is lehetőség lesz a Hangouts tartalmak migrációjára.

A vállalati felhasználóknak is ideje lesz Chatre váltani, a Google a következő hónapokban értesíti majd a Workspace rendszergazdákat a migráció részleteiről. A több lépcsőben levezényelt áttérés lezárultával a Google végleg megszünteti Hangouts szolgáltatását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.