:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 8. 11:32

Jönnek a belső biztonsági értesítések a Google-appokba

A vállalat a Google-fiókoknál felmerülő kockázatokra figyelmeztet majd az új módszerrel.

Új, jól látható biztonsági értesítéseket kapnak a Google alkalmazásai, amelyek a kifejezetten a Google-fiókot érintő biztonsági kockázatokat hivatottak egyértelműen jelezni a felhasználók felé. Ha a Google az adott profilt érintő, komoly biztonsági problémát észlel, a felhasználó által éppen használt Google-alkalmazásban dob fel figyelmeztetést - a Gmail felületén például a jobb felső sarokban található profilkép kezd feltűnően, piros színben villogni, arra bökve pedig az app részletes információkat ad, hogy milyen biztonsági problémáról van szó.

Az új értesítések használatához nem kell a telefon értesítési sávját, vagy az emaileket megnyitni, azok ráadásul, miután a Google saját alkalmazás-infrastruktúrájának részét képezik, a vállalat szerint teljesen biztonságosak, így a felhasználók mindig biztosak lehetnek benne, hogy a figyelmeztetés a keresőóriástól érkezik. A Google appokon belüli biztonsági értesítések kiadását bizonyos felhasználóknál a vállalt már ma következő hetekben megkezdi, széles körben pedig jövő év elején teszi elérhetővé a funkciót.

googsecalert

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A keresőóriásnak korábban is indított hasonló kezdeményezést, 2015-től Android rendszeren is értesítésekkel figyelmeztet a Google-fiókokat érintő kritikus problémákról, például ha illetéktelen hozzáférés gyanúja merül fel. A cég szerint a felhasználók jóval fogékonyabbak az ilyen formájú figyelmeztetésekre - az emailekhez képest az értesítéseket mintegy hússzor több felhasználó nyitotta meg.

A biztonsági értesítésekkel párhuzamosan a Google Assistant is frissül, és még az ősz folyamán Guest, azaz vendégüzemmóddal egészül ki. Utóbbit bekapcsolva a virtuális asszisztenssel folytatott interakciókat nem menti majd a Google az adott felhasználó fiókjához, így például nem kell attól tartani, hogy a segéd személyre szabását a lakásban tartózkodó vendégek utasításai tévútra vezetnék.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.