Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 8. 11:32

Jönnek a belső biztonsági értesítések a Google-appokba

A vállalat a Google-fiókoknál felmerülő kockázatokra figyelmeztet majd az új módszerrel.

Új, jól látható biztonsági értesítéseket kapnak a Google alkalmazásai, amelyek a kifejezetten a Google-fiókot érintő biztonsági kockázatokat hivatottak egyértelműen jelezni a felhasználók felé. Ha a Google az adott profilt érintő, komoly biztonsági problémát észlel, a felhasználó által éppen használt Google-alkalmazásban dob fel figyelmeztetést - a Gmail felületén például a jobb felső sarokban található profilkép kezd feltűnően, piros színben villogni, arra bökve pedig az app részletes információkat ad, hogy milyen biztonsági problémáról van szó.

Az új értesítések használatához nem kell a telefon értesítési sávját, vagy az emaileket megnyitni, azok ráadásul, miután a Google saját alkalmazás-infrastruktúrájának részét képezik, a vállalat szerint teljesen biztonságosak, így a felhasználók mindig biztosak lehetnek benne, hogy a figyelmeztetés a keresőóriástól érkezik. A Google appokon belüli biztonsági értesítések kiadását bizonyos felhasználóknál a vállalt már ma következő hetekben megkezdi, széles körben pedig jövő év elején teszi elérhetővé a funkciót.

googsecalert

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A keresőóriásnak korábban is indított hasonló kezdeményezést, 2015-től Android rendszeren is értesítésekkel figyelmeztet a Google-fiókokat érintő kritikus problémákról, például ha illetéktelen hozzáférés gyanúja merül fel. A cég szerint a felhasználók jóval fogékonyabbak az ilyen formájú figyelmeztetésekre - az emailekhez képest az értesítéseket mintegy hússzor több felhasználó nyitotta meg.

A biztonsági értesítésekkel párhuzamosan a Google Assistant is frissül, és még az ősz folyamán Guest, azaz vendégüzemmóddal egészül ki. Utóbbit bekapcsolva a virtuális asszisztenssel folytatott interakciókat nem menti majd a Google az adott felhasználó fiókjához, így például nem kell attól tartani, hogy a segéd személyre szabását a lakásban tartózkodó vendégek utasításai tévútra vezetnék.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 04:33

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.