Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 12. 09:47

Új Intel lapkával és OLED panellel frissül a Razer Blade Stealth 13

A kompakt játékos notebookkal a gyártó a tartalomkészítők fejét is igyekszik elcsavarni.

Frissíti 13 hüvelykes gamer notebookját a Razer: a vállalat bejelentette az új Razer Blade Stealth 13-at, amely friss Intel vassal, illetve egy új kijelzőopcióval megpakolva érkezik, várhatóan még októberben. A minimalista dizájnon a gyártó nem változtatott, az új képernyővel ugyanakkor igyekszik a gamer közönség mellett a tartalomkészítők felé is jobban nyitni.

A Blade Stealth 13 legfontosabb újítása a processzor, a gamer notebook ismerős, alumíniumból mart készülékházában immár egy négymagos Intel Core i7-1165G7 chip dolgozik, 2,8 gigahertzes alap- és 4,7 gigahertzes csúcsfrekvenciával. A lapkához 16 gigabájt RAM tartozik, illetve dedikált GPU is jutott bele, a 4 gigabájt GDDR6 RAM-mal operáló Nvidia GeForce GTX 1650 Ti formájában. A belső tárhelyről egy 512 gigabátjos SSD gondoskodik. A gép oldalain két USB 3.1-es USB-A, két  USB-C mögé bújtatott Thunderbolt 4, illetve egy 3,5 milliméteres headset jack sorakozik, webkamerája pedig Windows Hello támogatással érkezik.

ericssonsec01b

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A notebook már Full HD OLED érintőkijelzővel is elérhető, de természetesen az elődből is ismert, 120 hertzes frissítési rátájú (ugyancsak Full HD) panellel is megvásárolható - a 13 hüvelykes laptopok között egyébként jelenleg ez a legmagasabb elérhető frissítési frekvencia. Míg utóbbi panel egyértelműen a játékosokat célozza, az érintőképernyővel a gyártó a tartalomkészítőket venné célba - az a DCI-P3 színskálát 100 százalékát lefedi.

A Razer Blade Stealth 13 még október folyamán elérhetővé válik, első körben kizárólag a gyártó weboldalán keresztül. A gép indulóára nem változik az előző generációhoz képest, azt 1800 dollárnál húzta meg a gyártó.

a címlapról