Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 1. 12:12

Gamer notebookkal és új Yoga modellekkel indítja az őszt a Lenovo

A Yoga sorozat mindjárt három modellel bővül - melyekből kettő bőr borítással is elérhető.

Új notebookokkal vág bele az őszi szezonba a Lenovo: a vállalat Yoga sorozata mindjárt három modellel bővül, illetve egy új gamer notebookról, a Legion Slim 7i-ről is lerántotta a leplet a gyártó.

BŐRBE ÖLTÖZIK A YOGA SOROZAT

A Yoga széria a 14 hüvelykes Yoga Slim 9i, illetve a 14 és 15 hüvelykes méretben is elérhető Yoga 9i készülékekkel bővül. A Slim 9i nevéből sejthetően az ultravékony vonalat képviseli, mégsem ez a notebook leglátványosabb megkülönböztető jegye: a alumíniumházas készülék fedlapján valódi, fekete bőr borítással érkezik - utóbbival egyébként opcionálisan a 14 hüvelykes Yoga 9i is elérhető. A bőrrel bevont modellekhez továbbá üveg csuklótámasz is párosul.

lenovoyogaslim9i01

A Slim 9i készülék összecsukva 13,9 milliméter vékony, illetve 1,26 kilogrammot nyom, a készülékházban továbbá egy 63,5 Wh kapacitású akku található amelytől a vállalat akár 20 órás üzemidőt ígér. Az eszköz oldalain mindjárt három Tunderbolt 4 port található USB-C aljzattal, a vezeték nélküli kapcsolatok terén pedig Bluetooth 5.1 és Wi-fi 6 támogatással érkezik. A vékony notebook igény szerin 4K, azaz 3840x2160 pixel felbontású IPS érintőpanellel is elérhető, amely 500 nites fényerőt produkál, illetve a DCI-P3 színskála 90 százalékát lefedi. Hasonló panel a 14 és 15 hüvelykes Yoga 9i modellekbe is választható, előbbi egyébként 1,37, utóbbi kereken 2 kilogramm tömegű.

lenovoyogaslim9i02

Valamennyi notebook az Intel csőben lévő, Tiger Lake generációs Core lapkáival lesz elérhető, Intel Xe grafikával, illetve a 15 hüvelykes Yoga 9i-be opcionálisan akár 10. generációs Intel Core i9 HK sorozatú lapka is választható, Nvidia GTX 1650 Ti Max-Q dedikált grafika társaságában. A Yoga 9i modellek akár 16 gigabájt DDR4 RAM és 2 terabájt PCIe SSD tárhellyel érhetők el, azokon továbbá két-két Thunderbolt 4 port is helyet kapott. Mind a 14, mind a 15 hüvelykes variánsnál megtalálható továbbá a Lenovo a készülékházba parkolt stylusa is, az érintőtollas bevitelhez.

lenovoyoga9i

Az eszközökön a touchpadek is frissültek, azok lenyomásánál már nem egy fizikai gomb kattanása, hanem apró rezgőmotorok biztosítanak haptikus visszajelzést - így a gyártó szerint jóval nagyobb lett a touchpad kattintható felülete. Mindezek mellett az ujjlenyomat-olvasón is csiszolt a gyártó, az ultraszonikus szenzor a Lenovo ígérete szerint már a nedves ujjakat is gyorsan felismeri.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A Yoga Slim 9i várhatóan novemberben kerül a boltokba, bruttó 1899 eurós indulóáron, míg a kisebb Yoga 9i modell bruttó 1799, a 15 hüvelykes variáns ára pedig bruttó 1999 euróról indul. Mindkét eszköz idén októberben lesz kapható.

VÉKONY GAMER GÉP

A játékosokat a cég új, Lenovo Legion Slim 7i notebookjával célozza meg, amely a gyártó szerint a világ legkönnyebb 15 hüvelykes GeForce RTX GPU-val szerelt gamer laptopja. A készülék egész pontosan Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q grafikával érhető el, amelyhez akár 10. generációs Intel core i9 HK sorozatú processzor is választható. A tárterület 2 terabájtos NVMe PCIe SSD-ig tornázható fel, amelyhez 32 gigabájt, 3200 megahertzes DDR4 memória csapható hozzá.

legion7i

Itt is elérhető a 4K kijelzőopció, annál ugyanakkor 60 hertzes frissítési rátával kell beérni - az ugyancsak választható Full HD panel viszont 144 hertzet produkál, ami a játékos közönség számára vonzóbb lehet. A gamer notebook 17,9 milliméter vékony és 1,86 kilogrammot nyom, továbbá egy 71 Wh kapacitású akku található benne, amely 7,75 órás üzemidőt biztosít - persze utóbbi értéket az éles tesztekig nem érdemes készpénznek venni. A Lenovo Legion Slim 7i indulóára bruttó 1299 euró lesz, a notebook a tervek szerint októberben kerül a boltok polcaira.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról