Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 11. 12:13

A belépőszintű telefonokat célzó, Android 11 Go is befutott

A rendszerrel a Google az előző kiadásnál 20 százalékkal gyorsabb appindítást ígér.

A héten megkezdte a Google az Android 11 kiadását Pixel készülékeire, most pedig a rendszer belépőszintű hardverrel szerelt okostelefonokra szánt verziója, az Android 11 Go is elrajtolt. A szerényebb erőforrásokkal rendelkező készülékekre a vállalat 2017 óta teszi elérhetővé rendszereinek Go címkés verzióját, amely mára a cég szerint több mint 100 millió készüléken van jelen.

Az új rendszerrel a belépőkategóriás telefonokra is lecsorog a gesztusvezérlés, ami logikus lépés, hiszen mára az olcsó eszközök között is szép számmal akadnak méretes kijelzővel szerelt modellek, amelyeken jóval kényelmesebb lehet a navigáció, ha nem kell mindig a telefon aljához nyújtózkodni. A mezei Android 11-ből megismert további funkciók is eljutnak az erőforrásbarát rendszerre, egyebek mellett itt is dedikált helyet kapnak a csevegőappok az értesítési sávban, illetve egyszeri alkalmazásengedélyek kiosztására, illetve az engedélyek automatikus visszavonására is lehetőség nyílik, ha a felhasználó egy appot már jó ideje nem nyitott meg.

andr11go

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Míg az Android 10 Go az 1,5 gigabájt, vagy annál kevesebb RAM-mal szerelt telefonokra volt elérhető, ezt a határt a gyártó most kitolja, egészen 2 gigabájtig, így készülékek jóval szélesebb skálája előtt téve elérhetővé az új rendszert. A Google ígérete szerint az Android 11 Go az előző kiadásnál 20 százalékkal gyorsabban indítja majd el az alkalmazásokat, ami a multitasking közben érezhetően jobb felhasználói élményt jelenthet.

Az Android 11 Gót a vállalat minden, legfeljebb 2 gigabájt RAM-mal rendelkező új készülékre elérhetővé teszi - noha ahogy a cég a The Verge-nek elmondta, a korábban kiadott, 2 gigabájt memóriával szerelt okostelefonokra a rendszer várhatóan nem jut el.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról