Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 12. 12:05

A Scribdnek adja tovább a Slideshare-t a LinkedIn

Az online prezentációmegosztó felület szeptemberben cserél gazdát.

Túlad a Slideshare-en a LinkedIn, az online prezentációs felületet a Scribd vásárolja meg, ismeretlen összegért. A cég a Slideshare prezentációs megoldásai és archív tartalmai mellett annak mintegy 100 milliós egyedi havi látogatói bázisához is hozzájut - az üzlet várhatóan idén szeptemberben zárul le. A Scribd nem veszi át a Slideshare meglévő alkalmazotti gárdáját.

A Microsoft tulajdonában lévő LinkedIn 2012-ben vásárolta fel a Slideshare-t, hogy a professzionális közösségi oldal funkcionalitását a kapcsolatépítésen túlra is kiterjessze, különböző tartalommegosztási lehetőségekkel.  Azóta a szolgáltatás könyvtárában 40 millió prezentáció található gyűlt össze.

scribdslideshare

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A San Franciscó-i székhelyű Scribd ebook, illetve hangoskönyv előfizetéseket kínál, szolgáltatása webes felülete mellett Androidon, iOS-en, Kindle Fire, illetve Nook eszközökön is elérhető, és mára több mint ezer kiadótól kínál tartalmakat, amelyeket a havi előfizetési díjért cserébe a felhasználók korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak - a "könyvek Netflixeként" is emlegetik a céget. Alapvetően tehát a vállalat tevékenysége nem áll messze a bekebelezett Slideshare-étől: míg utóbbi professzionális prezentációk megosztásával foglalkozik, addig a Scribd Word és PDF dokumentumokban utazik - rövidesen pedig ezeket a felhasználók egy helyen is megtalálhatják.

A Scirbd mára mintegy 80 millió felhasználóval rendelkezik, amelyet a Slideshare felvásárlásával szerzett kiterjedt eléréssel tovább hizlalhat - ez is az akvizíció egyik fő célja, noha nem kizárt, hogy a későbbiekben a prezentációs szoftver mögött dolgozó technológiákat is beépíti felületeire a vállalat. A cég jelen állás szerint szeptember 24-én veszi át a SlideShare üzemeltetését, amely továbbra is önálló szolgáltatásként működik tovább, illetve a LinkedInnel való integrációja is változatlan marad.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról