Szerző: Koi Tamás

2020. július 22. 11:59

Leépít a LinkedIn

A koronavírus hatására jelentősen csökkent a kereslet a cégeknél az új munkaerőre, ez pedig érzékenyen érintette azokat a szolgáltatókat, melyek többek közt a toborzásra fókuszáltak. A jelenség hatására elbocsátásokra kényszerül a Microsoft üzleti közösségi szolgáltatása, a LinkedIn is.

Ahogy a koronavírus hatására az új munkaerő iránti kereslet gyakorlatilag minimálisra csökkent az érintett szektorokban, úgy kénytelenek összehúzni a nadrágszíjat azok az online szolgáltatók, melyek állásközvetítő szerepet játszanak. A jelenség kihat a világ legnagyobb, üzleti közösségi oldalának, a LinkedInnek a működésére is - a Microsoft tulajdonában lévő szolgáltatástól ezért csaknem ezer embert küldenek el.

A leépítésekről és egyéb átalakításokról hétfőn írt levelet a dolgozóknak Ryan Roslansky vezérigazgató, aki kifejtette, hogy a 960 főt, vagyis a vállalat globális munkerő-állományának mintegy 6%-át érintő leépítés a Global Sales és Talent Acquisition részlegeket érinti - ezekhez tartozik a belső munkerő-felvétel/keresés és a külső partnereknek kínált munkaerő-kereső, toborzást támogató szolgáltatás(ok) értékesítése. Roslansky levelében többször is hangsúlyozta, hogy további leépítéseket nem tervez a társaság.

layoff_boxes

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A leépítések mellett a cégvezetés struktúra-átalakítási folyamatról is döntött, így a LinkedIn Marketins Solutions és Talent Solutions üzletágakat költségcsökkentési céllal új egységbe vonják majd össze, mivel a két részleg tevékenysége részben eleve átfedi egymást.

A LinkedIn a távozó dolgozók helyzetét különféle juttatásokkal igyekszik megkönnyíteni, így mindenkinek legalább 10 hét fizetett szabadság jár, emellett a cég az Egyesült Államokban egy évig, máshol hat hónapig állja a társadalombiztosítását a dolgozónak. A távozó alkalmazottak emellett megtarthatnak minden eszközt, melyet a munkavégzéshez biztosított számukra a cég, illetve ingyenes karriertanácsadásban részesülhetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról