Szerző: Koi Tamás

2020. július 16. 10:38

Központi kommunikációs felületté teszi a Gmailt a Google

Jelentősen átalakítja, egyszerűsíti a különböző kommunikációs platformjainak elérését a vállalati ügyfeleknek szánt G Suite szolgáltatásnál a Google. A cég kollaborációs megoldásainak origója a későbbiekben a Gmail lesz.

Jelentős átalakításokat tervez a Google a vállalati felhasználóknak szánt G Suite szolgáltatás kezelőfelületén. A vállalat a változásokkal azt kívánja elérni, hogy az előfizetők a jövőben mindinkább saját csoportmunka és kommunikációs platformjait vegyék igénybe munkavégzés során a Microsoft vagy éppen a Slack megoldása helyett. E cél érdekében a Meet, a Chat és a Rooms szolgáltatások szorosabban integrálódnak a Gmail webes vagy mobilappos felülete alá, így a várakozások szerint a jövőben a felhasználóknak kevesebb erőfeszítésbe kerülhet majd a Google eltérő célú kommunikációs platformjainak párhuzamos használata.

Bár a Google részben a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt már idén májusban beillesztette a Meet szolgáltatást a vállalati Gmailbe, a Google Cloud konferenciát közvetlenül megelőzően közzétett változások alapján ezúttal ennél jelentősebb integrációs törekvésekről van szó.

02:28
 

Introducing a better home for work in G Suite

Még több videó

Így például a fejlesztéseknek köszönhetően ugyanabban a böngészőablakban megjelenhet egymás mellett egy chatablak és egy dokumentumszerkesztő, valamint egy Google Meet videokonferencia-panel, így a felhasználóknak a munkájuk során nem kell majd párhuzamosan több applikációt használniuk vagy több böngészőfül közt váltogatni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A kommunikációs szolgáltatások egy felület alá szervezése további előnyökkel is jár a Google szerint. Így például egyetlen mozdulattal be lehet állítani a "ne zavarjanak!" üzemmódot, emellett a keresési és megosztási funkciók is sokkal egyszerűbbé válhatnak az integráció által. Hasonlóképpen igyekszik a Microsoft 365 platform kommunikációs megoldásait integrálni a Microsoft is, ahogy a koronavírus világjárvány kapcsán az online csoportmunka platformok és alkalmazások új fronton csaptak össze egymással.

A Google a következő hetekben early access programban teszi elérhetővé az új funkciókat, felületet bizonyos G Suite felhasználók számára, a többség az év hátralévő részében szembesülhet majd a változásokkal. Az otthoni felhasználóknak szánt Gmail esetében rövid távon nem várhatók jelentős változások.

a címlapról