Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 14. 12:03

Biztonságosabb lesz a Google Meet

Bejelentkezés nélkül nem lehet majd meetingekhez csatlakozni az oktatási célú csomagokban.

Szigorúbb biztonsági megkötéseket vezet be videomeeting szolgáltatásában a Google, hogy elejét vegye a "zoombombinghoz" hasonló problémáknak. A frissen bejelentett változtatások értelmében a cég erősen korlátozza az anonim felhasználók csatlakozását az egyes videobeszélgetésekhez oktatási célú csomagjaiban.

A lépéssel azok a felhasználók, akik nincsenek bejelentkezve Google fiókjukba, nem kapcsolódhatnak be a G Suite for Education, illetve a G Suite Enterprise for Education licenccel rendelkező felhasználók által létrehozott meetingekbe. A résztvevők így publikus linket sem oszthatnak meg az online beszélgetésekhez történő csatlakozásra. A tiltás alapértelmezetten aktív, ugyanakkor a meetingek adminisztrátorainak lehetőségük van annak kikapcsolását kérni a Google-től a G Suite ügyfélszolgálatán keresztül.  A szigorított védelmet a cég már több lépcsőben elkezdte aktiválni a szolgáltatásban, annak globális élésedése várhatóan bő két hetet vesz majd igénybe.

googmeetilll

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A zoombombing kifejezés idén év elején vált ismertté, az elsősorban a jelenség nevét is adó Zoom videomeeting szolgáltatásban okozott fejfájást a felhasználóknak. A zoombombing "támadások" során egy-egy videobeszélgetésbe idegenek anonim módon, hívatlanul csatlakoztak be, és oda nem illő tartalmakkal árasztották el az adott meetinget. A Zoom esetében ez kifejezetten könnyű volt, miután a szolgáltatás véletlenszerűen generált azonosítóit megtippelve illetéktelenek néhány próbálkozással becsatlakozhattak random meetingekbe.

A Google Meet esetében már nem volt ilyen egyszerű a helyzet, ugyanakkor hívások résztvevői itt is megoszthattak nyilvános linkeket az anonim csatlakozáshoz, amit több, a koronavírus-járvány alatt a távoktatáshoz a Google platformját használó iskola diákjai tréfaként meg is tettek. A Google-nek is időszerű volt tehát a szigorúbb védelem bevezetése - időközben persze az említett Zoom is sokat javított szolgáltatása biztonságán.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.