:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 17. 11:15

A mobilos Gmail appba is beköltözik a Meet

A videochat szolgáltatás Androidon és iOS-en is önálló lapfület kap a Gmail felületén.

A Gmail mobilalkalmazásába is beköltözteti videokonferencia szolgáltatását, a Meetet a Google. Az androidos és iOS-es appok rövidesen érkező frissítésével közvetlenül a Gmail felületéről, a kapott emailekből lehet majd csatlakozni az egyes videohívásokhoz - akárcsak az asztali böngészős felület esetében.

A Gmail alkalmazás ehhez egy jól látható Meet lapfület kap, amelyen követhető a Google Naptárban vezetett, közelgő meetingek listája, a hívásokhoz pedig egy bökéssel kapcsolódhatnak a felhasználók - erre az egyes online találkozók azonosítókódjának megadásával is lehetőség van, ha azt korábban nem adtuk volna hozzá a naptárhoz. Ugyanerről a lapfülről új hívások is indíthatók szintén egy gombnyomással, amelyhez az alkalmazás meg is jeleníti a csatlakozáshoz szükséges hivatkozást - ez aztán megosztható az ismerősökkel, munkatársakkal.

gmailmeet

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Akinek nincs szüksége a Meetre a Gmailen belül, vagy legalábbis nem akarja azt külön tabként látni, ki is kapcsolhatja az ahhoz tartozó fület az alkalmazás beállításai között. A kezelés pontos menetéhez terméktámogatási oldalán a Google részletes tájékoztatót is közzétett.

A Google levelezőjének asztali böngészős felületére egyébként idén áprilisban költözött be a Meet - a korábban csak G Suite előfizetőket célzó videokonferencia szolgáltatást ráadásul április végével ingyenessé tette a keresőóriás, így annak használhatához mindössze egy Google fiókra van szükség. A Meet használata most még egyszerűbbé válik, hiszen már Androidon és iOS-en sem kell hozzá feltétlenül telepíteni a különálló Meet alkalmazást. A Meet lapfül várhatóan a következő hetekben tűnik majd fel a mobilos Gmail felületén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.