Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 26. 12:00

2023-ra a hárommilliárdot is elérheti a játékosok száma

A Newzoo előrejelzése szerint a piac forgalma három éven belül a 200 milliárd dollárt is elérheti.

Egészen döbbenetes előrejelzést közölt a videojáték-piacról a Newzoo: a piackutató cég felmérése szerint 2023-ra a játékosok száma globálisan a 3 milliárdot is elérheti, főként az okostelefonos játékok térnyerésének köszönhetően. Az irdatlan játékostömegnek hála a szegmens két éven belül 200 milliárd dollárosra hízik a kutatócég szerint.

A 3 milliárdos játékossereg elérése két éven belül nem olyan hatalmas ugrás, mint amekkorának elsőre tűnhet, ahogy a Venturebeat is kiemeli, PC-n, konzolon és okostelefonon  már most is mintegy 2,69 milliárdan játszanak - a piac idén várhatóan 159,3 milliárd dolláros forgalmat termel majd.

newzooregions

Service mesh és konténerek a banán alatt (x)

Nem is gondolnád, hogy amikor feldobod a banánt a kasszára, alattuk a legkorszerűbb IT-stack dolgozik, ráadásul Budapesten fejlesztik.

Service mesh és konténerek a banán alatt (x) Nem is gondolnád, hogy amikor feldobod a banánt a kasszára, alattuk a legkorszerűbb IT-stack dolgozik, ráadásul Budapesten fejlesztik.

A növekedést számos tényező hajtja, egyebek mellett az elmúlt hónapokban a globális koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások is, amelyek miatt világszerte rengetegen nyúltak unaloműzésül a videojátékokhoz. Emellett a gamerek a feltörekvő piacokon is szépen sokasodnak, így az ázsiai csendes-óceáni térségben, Latin-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten is. A lendületet az egyre szélesebb körben elérhető, stabil mobilinternet szolgáltatások, illetve az okostelefonok rohamos terjedése is növelik - nem meglepő módon a fejlődő régiókban a mobiljátékok a legnépszerűbbek, amelyek számottevő része ingyenesen is elérhető. Az elemzők várakozásai szerint 2022-re a Közel-Kelet és Afrika játékosszáma Európáét is megelőzi majd. 2020-ra a cég egyébként a szegmensben 5,3 százalékos globális növekedéssel számol.

A piac bevételeinek növekedéséből ezzel párhuzamosan egyre nagyobb részért lesznek felelősek a játékokon belüli vásárlások. Utóbbiak intézménye elsősorban a mobilos szegmensből ismert, ahol a bevételek oroszlánrészéért a hasonló tranzakciók felelnek, ugyanakkor a kutatók szerint a következő években konzolon is egyre nagyobb népszerűségre tesz majd szert. Mindeközben az előfizetéses modellek is híznak majd, azok idén várhatóan a konzolos bevételek 13 százalékát és a teljes piac 4 százalékát hasítják ki

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. augusztus 4. 15:19

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!