Szerző: Koi Tamás

2020. május 6. 10:46

Erős időszakot él a videojáték-ipar

Rendkívül erős időszakot zárt az első negyedévben a videojáték-ipar, elsősorban annak köszönhetően, hogy a koronavírus világjárvány hatására minden eddiginél többen játszanak otthonról valamilyen PC-s vagy konzolos videojátékkal.

A videojáték-ipar két legnagyobb szereplője, az Activision Blizzard és az Electronic Arts egyaránt a forgalmuk jelentős növekedéséről számolt be a napokban, elsősorban a koronavírus világjárvány visszaszorítása érdekében tett lakhelyelhagyási korlátozásoknak köszönhetően. A legnépszerűbb játékoknak ebben az időszakban is a first person shooterek és a különböző sportjátékok számítanak.

A Call of Duty sorozatot jegyző Activision Blizzard beszámolója szerint az év első három hónapjában havonta átlagosan 407 millió játékos játszott online a kiadó valamelyik játékával. A március elején megjelent CoD: Warzone pedig nem egészen egy hónap alatt 60 millió online felhasználót mondhatott magáénak - közölte a cég.

A januártól márciusig tartó időszakban tovább nőtt az Overwatch és a World of Warcraft aktív felhasználói tábora, míg a Candy Crush az amerikai alkalmazás-piacterek legjobban jövedelmező játéka maradt. Az erősebb forgalomnak és a növekvő felhasználószámnak köszönhetően az Activision Blizzard digitális csatornákból származó negyedéves árbevétele elérte az 1,44 milliárd dollárt.

fifa20
fifa 20 - foci teltházas stadionokban, karantén idején

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Hasonlóan erős időszakról számolt be tegnap az Electronic Arts, melynek legújabb fociszimulátorával, a FIFA 20-szal mostanra több mint 25 millióan játszanak, az amerikai piacon népszerű Madden NFL 20-szal pedig rekord számú online játékos múlatta az időt az év első három hónapjában. A tavaly év végén megjelent Star Wars Jedi: Fallen Order játékosbázisa eközben meghaladta a tízmillió főt.

Az EA a fentieknek köszönhetően éves szinten megduplázta negyedéves nettó eredményét: a cég 1,4 milliárd dolláros árbevétel mellett 418 millió dollárnyi profitot termelt.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.