Szerző: Koi Tamás

2020. május 28. 10:22

Új mobilalkalmazással segíti a felelős szülőket a Microsoft

Új eszközt ad a szülők és gondviselők kezébe a Microsoft a gyermekek egészséges fejlődése és kitettségük csökkentése érdekében.

Mióta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2018-ban a mentális zavarok közé sorolta a videojáték-függőséget, élénk viták alakultak ki az iparág kapcsán arról, hogy napi szinten mennyi játék minősül egészségesnek - ezzel együtt nagyobb figyelem irányult arra is, hogy a játékosok kivel játszanak az online térben, illetve mennyi pénzt költenek a virtuális javak megszerzésére. A téma különösen a gyermekek egészséges mentális fejlődése kapcsán került előtérbe, az érintett iparági szereplők pedig azóta megpróbálnak olyan megoldásokkal előrukkolni, melyekkel hatékonyan lehet szabályozni a játéktérben töltött időt illetve az időtöltés körülményeit. Ilyen új megoldás a Microsoft most megjelent, egyelőre bevezetési tesztfázisban lévő Xbox Family Settings alkalmazása.

Az Android és iOS rendszereket futtató készülékekre egyaránt elérhető appal a szülők és gondviselők létrehozhatnak a gyermekeik számára fiókokat, melyek használatát kiterjedten szabályozhatják és nyomon követhetik a felületről. Így például beállítható a napi szintű képernyőidő, a gyermek kora alapján szűrhető az elérhető tartalom, illetve beállítható, hogy kivel léphetnek kapcsolatba, kivel kommunikálhatnak a gyerekek játék közben. Az applikációval napi rendszerességű riportot is kap a szülő a gyermek tevékenységéről.

xbox_family_settings

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az Xbox One konzolok (és Windows 10-et futtató PC-k) esetében használható szülői felügyeleti app nagyrészt olyan funkciókat kínál, melyeket eddig is el lehetett érni valamilyen formában, a Microsoft célja a fejlesztéssel ugyanakkor az volt, hogy a szülők számára minél egyszerűbb és gyorsabb legyen a beavatkozás lehetősége, amennyiben az szükséges. Mivel a mobil általában mindenkinél kéznél van, kézenfekvő volt erre a célra egy dedikált mobilalkalmazást létrehozni - nyilatkozták a fejlesztők.

Az app így például olyan, azonnali beavatkozási lehetőségeket is biztosít a szülő számára, mint a játékidő ideiglenes kiterjesztése - ilyenkor a szülő mobiljára értesítés érkezik, hogy a gyermek szeretne tovább játszani, a kérés pedig egy mozdulattal engedélyezhető vagy elutasítható. A későbbi fejlesztési tervek része, hogy a szülőknek lehetősége legyen valamilyen formában kontrollálni, hogy a gyermek kivel köt ismeretséget, azaz a kapcsolatfelvételt az applikáción keresztül a szülőnek is jóvá kell hagynia.

A jelenleg publikus teszt alatt álló applikáció végleges változatának megjelenése az év második felében várható.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.