Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 15. 09:45

VR sportközvetítéssel foglalkozó startupot vesz az Apple

A pletykák szerint mintegy 100 millió dollárt fizethet ki a cég a NextVR-ért.

Úgy tűnik nem engedi el VR ambícióit az Apple: a vállalat a Bloombergnek megerősítette, felvásárolja a főként VR sporttartalmak készítésével foglalkozó NextVR startupot. A cupertinói óriás szokás szerint nem közölt részleteket az akvizíció kapcsán, így azt sem árulta el, pontosan mekkora összeget fizetett ki a cégért, a lap szerint ugyanakkor a felek néhány hete 100 millió dolláros vételárról egyeztettek.

A kaliforniai székhelyű NextVR többek között az NBA kosárlabdaligával, illetve a Fox Sportsszal is együtt dolgozott az utóbbi években, amelyek eseményeiről VR környezetben követhető élő streameket közvetített. A cég szolgáltatása több ismert VR headsetet is támogat, mint az Oculus, a HTC, a Microsoft, a Lenovo vagy a Sony eszközei.

Az Apple jelenlegi termékeivel nem fordít komoly hangsúlyt a VR tartalmakra, bár korábban bejelentette asztali platformján a HTC Vive headsetek támogatását, nem mondhatni hogy ellepték volna a macOS-t a VR szolgáltatások - a Valve nemrég be is jelentette, a SteamVR nem támogatja tovább az Apple rendszerét.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A kiterjesztett valóság, vagy AR területén ugyanakkor már jóval aktívabb a cég, új mobilkészülékeit egyre kifinomultabb eszközökkel szereli fel a kameraképek virtuális tartalmakkal történő, valós idejű kiegészítéséhez, illetve mint az Ars Technica is kiemeli, a cég gyors egymásutánban veszi fel a szegmensben tapasztalt mérnököket. Velük a pletykák szerint nem csak az okostelefonos AR funkciókat fejleszti a vállalat, de egy dedikált AR headset létrehozásán is dolgozik, amiben ugyancsak jól jöhet a NextVR tapasztalata.

Könnyen lehet azonban, hogy a felvásárlás nem is annyira az AR/VR törekvésekre vezethető vissza, a NextVR ugyanis több mint negyven, az Apple számára potenciálisan hasznos szabadalmat is birtokol, a videostreamek felskálázását célzó technológiákra vonatkozóan. A NextVR az Apple idei harmadik felvásárlása, a cég korábban a hangfelismeréssel foglalkozó ír Voysis startupot, illetve a népszerű Dark Sky időjárásappot is bekebelezte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról