Szerző: Koi Tamás

2020. február 11. 12:14

Csillapíthatatlan étvággyal fogyasztjuk a streaming tartalmat

Töretlenül nő a videostreaming-tartalom iránti fogyasztói igény, derül ki a Nielsen legfrissebb felméréséből.

Töretlen lelkesedéssel fogyasztják a nézők a különböző videostreaming-szolgáltatók által kínált tartalmakat, a piac bővülése pedig a korábbi félelmekre rácáfolva egyáltalán nem okozott lemorzsolódást a szolgáltatóknál - legalábbis ez derül ki a Nielsen legfrissebb, az Egyesült Államokban végzett felméréséből. Eközben a szolgáltatók által kínált exkluzív tartalomkínálat folyamatosan nő, bár az elérhető tartalmak túlnyomó többsége ma még a lineáris tévécsatornák repertoárjában is megtalálható.

A kutatócég felmérésének egyik kulcsmomentuma, miszerint a streaming szolgáltatásokra előfizetők 93%-a ragaszkodik a meglévő szolgáltatójához, és akkor sem mondja le az előfizetését, ha megjelenik egy új cég a piacon. A Nielsen ezzel párhuzamosan eloszlatja azt a befektetői félelmet is, miszerint az újabb szolgáltatók megjelenésével szegmentáltabbá váló piac növekedése lassulhat.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A cég felmérése szerint a nézők igen jelentős hányadának nem okoz problémát több streaming szolgáltatónál előfizetni a tartalomra, a 18-34 éves korcsoportban - ahol a streaming média fogyasztása eleve a legnépszerűbb - a megkérdezettek csaknem fele legalább három szolgáltatásra előfizet, de még a teljes bázison belül is egyharmados ez az arány. 

A Nielsen a fogyasztói attitűdök mellett a tartalomkínálat jellegzetességeiről is igyekszik képet adni. Így például a felmérésből kiderült, hogy az Egyesült Államok médiapiacán (lineáris tévésugárzás és streaming videoszolgáltatás) tavaly összességében mintegy 640 ezer tartalmat tekinthettek meg a nézők, nagyjából 10%-kal többet, mint 2018-ban. A teljes tartalomkínálat 9%-a kizárólag valamelyik, az országban elérhető nagy streamingszolgáltató (Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ stb.) kínálatában volt elérhető.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról