Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 18. 14:08

Időt spórol a netezőnek a mobilos Chrome újdonsága

A böngésző már képes felismerni az URL-mezőben elgépelt leglátogatottabb címeket.

Android és iOS platformokon is új funkcióval bővül a Google Chrome, a böngésző ezután képes lesz felismerni az esetleges elírásokat az URL-mezőben a leglátogatottabb weboldalak esetében, amire javítást is ajánl a felhasználónak - jelentette be a keresőcég egy blogbejegyzésben. Így amikor a netező www.microspft.com-ot vagy mondjuk www.nintwndo.com-ot gépel be, a rendszer automatikusan jelzi a helyes címet, amire rábökve rögtön meg is nyílik adott (helyes) cím.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az új kisegítő lehetőség csak mostanra jut el mobileszközökre, de korábban már megjelent a Chrome asztali verziójában. Az elírásokat felismerő fejlesztéssel elsősorban a diszlexiásoknak és a nyelvtanulóknak szeretne kedvezni a cég, de olyan szempontból sem utolsó, hogy a kártékony weboldalakat is segít kiszúrni, amelyek sokszor egy-egy megváltoztatott betűvel próbálnak legitim weboldalakat utánozni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról