Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 18. 14:08

Időt spórol a netezőnek a mobilos Chrome újdonsága

A böngésző már képes felismerni az URL-mezőben elgépelt leglátogatottabb címeket.

Android és iOS platformokon is új funkcióval bővül a Google Chrome, a böngésző ezután képes lesz felismerni az esetleges elírásokat az URL-mezőben a leglátogatottabb weboldalak esetében, amire javítást is ajánl a felhasználónak - jelentette be a keresőcég egy blogbejegyzésben. Így amikor a netező www.microspft.com-ot vagy mondjuk www.nintwndo.com-ot gépel be, a rendszer automatikusan jelzi a helyes címet, amire rábökve rögtön meg is nyílik adott (helyes) cím.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új kisegítő lehetőség csak mostanra jut el mobileszközökre, de korábban már megjelent a Chrome asztali verziójában. Az elírásokat felismerő fejlesztéssel elsősorban a diszlexiásoknak és a nyelvtanulóknak szeretne kedvezni a cég, de olyan szempontból sem utolsó, hogy a kártékony weboldalakat is segít kiszúrni, amelyek sokszor egy-egy megváltoztatott betűvel próbálnak legitim weboldalakat utánozni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról