Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 31. 12:51

Végérvényesen beveszi a konyhákat az MI

A mesterséges intelligencia a számítógépek és okostelefonok kijelzőiről leszivárogva beveszi a konyhákat is, ami valahol logikus és a mindennapi étkezéssel járó nyűgöket csökkentő folyamat lehet, melynek élére a dél-koreai Samsung Electronics állna.

Szalagos fánk, tökös-mákos rétes, tojásos lecsó, túrós nyögő, tepertős pogácsa (szigorúan hajtogatott tésztából, egynapi kelesztést követően kisütve) - többek között ezek azok az ételek, melyeket senki nem tud(ott) úgy elkészíteni, mint a múlt századi nagymamák, akik receptjeiket szájhagyomány útján tanulták meg és készítették el úgy, hogy azt ma is megemlegetjük. 

nagyi_konyha

Az élet számos aspektusa, mozzanata mellett a jelek szerint a hagyományos értelemben vett főzést is átformálja a jövőben a mesterséges intelligencia, legalábbis az háztartási eszközöket, így konyhai berendezéseket is készítő Samsung Electronics erősen hisz abban, hogy a most bemutatott Samsung Food platformmal örökre megváltozik a sokszor unalmas, olykor kifejezetten frusztráló főzési folyamat.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Samsung Food a cég szerint több mint egy hagyományos receptalkalmazás (ettől függetlenül a platform a 2019-ben felvásárolt, 160 ezer receptet tartalmazó Whisk app adatbázisára épít), így többek között igazodik a felhasználó életmódjához, diétájához, vagy akár a legutóbbi bevásárlásához úgy, hogy beépíti a receptbe az otthon található hozzávalókat (feltéve, hogy a hűtő erről tájékoztatja az appot). Ha ez nem lenne elég, a platform a mai trendeknek megfelelően képes minden receptet vegán és vegetáriánus igények szerint módosítani.

Az alkalmazás természetesen csak akkor hozza el a totális sütés-főzési-gasztro kánaánt, ha a konyhában megtalálható egy Bespoke hűtőszekrény, netán egy Bespoke sütő vagy mikró, így a nagyik nyugodtan leülhetnek megnézni például egy Squid Game epizódot a Netflixen, amíg a konyha és a mesterséges intelligencia dolgozik helyettük.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.