Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 14. 11:35

Hoppá, itt a felújított Quake II!

Osztott képernyős móddal, online többjátékos lehetőséggel, 4K-támogatással és pár új pályával örvendezteti a rajongókat a Quake II 2023.

A Bethesda alá tartozó id Software a napokban nem csak a Quake II újrakiadását tette elérhetővé az ikonikus széria rajongói számára, de egyben a program forráskódját is megosztotta a GitHubon.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az eredetileg 1997-ben megjelent játék modernizált változata lényegében a mai operációs rendszerek alatt is futtatható, akár 4K-s felbontásban és 120 Hz-es frissítássel fut, a modern kor kívánalmainak megfelelően folyékonyabbak és dinamikusak az animációk, a modellek, az osztott képernyős mód pedig akár egyetlen eszközön is többjátékos módot tesz lehetővé. Az ellenfeleket terelő mesterséges intelligencia is fejlettebb, az összes eredeti bővítőcsomag mellett egy teljesen új küldetés, a Call of the Machine képezi a tartalom részét.

A GPL-2.0 licenc alatt kiadott forrás a modderek számára kedvez, lehetővé teszi, hogy a fejlesztők módosítsák, javítsák, tovább építsék a forráskódot, de mindenek előtt komolyabb betekintést nyújt az érdeklődők számára a játék mechanikájába és architektúrájába.

A Quake II 2023 már elérhető Windows, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PlayStation 4 és PlayStation 5 platformokon. Mivel a Bethesda immár a Microsoft leányvállalata, a Quake II remastered verziója a Microsoft Game Pass előfizetési szolgáltatás részét képezi Xboxon és PC-n, akik pedig már birtokolták a Quake II előző verzióját a Steamen, ingyenes frissítésként megkapják az új verziót.

01:48
 

Quake II - Official Trailer (2023)

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

18

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.