Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 15. 14:12

Felhőből streamelést tesztel a Sony a PS5-ös játékokkal

Egyes előfizetők anélkül jászhatnak, hogy adott címet le kellene tölteniük a konzolra.

A Sony megerősítette, hogy elkezdte tesztelni a PS5-játékok felhőből való streamelését, ami a játékosokhoz a PlayStation Plus Premium előfizetésen keresztül válik majd elérhetővé a jövőben – de egyelőre még csak tesztről van szó, és a bevezetés hozzávetőleges dátumát sem lehet tudni. A felhőalapú streamelés a PlayStation Plus Game Catalog és Game Trials PS5 játékait, valamint a játékosok által birtokolt támogatott digitális PS5 játékokat érinti majd, árulta el Nick Maguire, a globális szolgáltatásokért felelős globális értékesítési alelnök. A funkciót azonban csak a Premium csomagba építhetik be, a PlayStation Plus Essential vagy Extra szintekbe nem.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az újgenerációs konzol tulajdonosai számára ezt azt jelentené, hogy többé nem kellene játékokat letölteni a konzolra, hogy futtassák a programokat. A Sony jelenleg támogatja a PS5-játékok streamelését PC-re, Mac-re, valamint iOS- és Android-eszközökre, de a PS5-öt kell gazdagépként használni a címek letöltéséhez és más eszközre streameléséhez.

Egy ideje már sejteni, hogy a Sony jobban ráfekszik a PS5 játékok felhőalapú streamelésére, de erről négy évvel azután beszél, hogy partnerségre lépett a Microsofttal, amelynek értelmében a vállalatok együttműködnek a jövőbeni felhőmegoldások fejlesztésében a játék- és tartalomstreamelési szolgáltatásokhoz, azonban 2019 óta nem sokat lehetett hallani az üzletről. 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.