Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 17. 13:56

Mobilos változatot kap a Second Life

Közel 20 év után új platformra költözik a sikerjáték, a béta már idén indul.

Közel két évtizeddel ezelőtt, amikor még senki sem beszélt a Facebook metaverzumáról, az internetezők a Second Life nevű játékon keresztül merültek el virtuális világokban. A fejlesztő Linden Labs érdekes időzítéssel most bombahírként közölte, hogy mobilos verziót készít a nagysikerű programból, aminek béta változata várhatóan még az idén játszhatóvá válik.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A Second Life közösségi fórumán közzétett YouTube-videóban a fejlesztők többek közt elárulták, hogy a játékot a Unity segítségével készítik el, hogy terjesztése könnyű legyen iOS és Android platformon egyaránt, ezen felül látni lehet pár korai (egyáltalán nem végleges) felvételt karakterekről, helyszínekről, amivel a stúdió azt próbálja demonstrálni, hogy szeretné minél hűbben visszaadni az eredetileg asztali játék hangulatát.

A Second Life a mai napig elképesztően népszerű, már több mint 73 millió fiókot hoztak létre a felhasználók, az aktív játékosok száma pedig 900 ezerre nőtt a világjárvány alatt, 17 évvel a játék indulása után. A Linden Labs korábban Sansar néven fejlesztette a program virtuális valóságban elképzelt utódját, de a projektet 2020-ban végül lefújta, többek közt azért is, mert a VR-headsetek elterjedése a vártnál lassabban zajlik. A mobilplatform felé való fordulás ebből a szempontból értelmes döntésnek tűnik, de kérdéses, egy másik környezetben is releváns tud-e maradni a Second Life.

04:46
 

Second Life Mobile - First Look

Még több videó
a címlapról