:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 10. 11:58

Már a webes Google Translate is tud képről fordítani

Eddig csak mobilon működött a funkció, ami a képen látható valamennyi szöveges részt átfordítja egy kívánt nyelvre.

A webes Google Fordítóba is beépült a kép alapján történő szövegfordítás, ami azon a fejlesztésen alapul, ami egy ideje a mobilos Google Lens AR Translate-et is működteti. A fordító weboldalát asztali gépről felkeresve a Képek szekció alatt a saját eszközről feltöltött képeken látható szövegeket alakítja át az algoritmus, ami utána másolhatóvá válik, de új képként le is tölthető, vagy akár törölhető. A szolgáltatás 113 különböző nyelvvel tud dolgozni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ugyan a Lens már 2015 óta képes mobilon az okostelefon kameráját használva vizuális fordítást végezni, idővel azt is sikerült finomítani. A webes újításban a lefordított szöveget a szolgáltatás olyan pozícióban próbálja a képre helyezni, ahogy az eredeti szöveg látható, de a mi tesztünk és mások visszajelzései alapján egyelőre nem túl esztétikusan, illetve itt-ott előfordulhatnak furcsaságok (hogy lesz a "zenekar"-ból "benekar"?).

sodom_tracklist
az eredeti kép
sodom_forditott
a fordított kép

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.