Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 10. 11:58

Már a webes Google Translate is tud képről fordítani

Eddig csak mobilon működött a funkció, ami a képen látható valamennyi szöveges részt átfordítja egy kívánt nyelvre.

A webes Google Fordítóba is beépült a kép alapján történő szövegfordítás, ami azon a fejlesztésen alapul, ami egy ideje a mobilos Google Lens AR Translate-et is működteti. A fordító weboldalát asztali gépről felkeresve a Képek szekció alatt a saját eszközről feltöltött képeken látható szövegeket alakítja át az algoritmus, ami utána másolhatóvá válik, de új képként le is tölthető, vagy akár törölhető. A szolgáltatás 113 különböző nyelvvel tud dolgozni.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Ugyan a Lens már 2015 óta képes mobilon az okostelefon kameráját használva vizuális fordítást végezni, idővel azt is sikerült finomítani. A webes újításban a lefordított szöveget a szolgáltatás olyan pozícióban próbálja a képre helyezni, ahogy az eredeti szöveg látható, de a mi tesztünk és mások visszajelzései alapján egyelőre nem túl esztétikusan, illetve itt-ott előfordulhatnak furcsaságok (hogy lesz a "zenekar"-ból "benekar"?).

sodom_tracklist
az eredeti kép
sodom_forditott
a fordított kép
a címlapról