Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 23. 13:16

TikTokot rak autóiba a Mercedes

Csillog-villog majd a műszerfal.

A közösségimédia-appok úgy általánosságban is rengeteg időt vesznek el az embertől, és ha nem lenne elég, hogy a telefonunk mindig ott pihen a zsebünkben nyomogatásra készen, akkor most még itt vannak az autók is. A Mercedes egy új szoftverarchitektúrát hozott létre, hogy megkönnyítse harmadik féltől származó alkalmazások integrálását az autói infotainment rendszerébe, és egy új alkalmazásboltja is van, amely a Mercedes me alkalmazáson keresztül érhető el. 

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A gyártó tegnap bejelentette, hogy az idén ősszel piacra kerülő új Mercedes-Benz E-osztályú autók az MBUX infotainment rendszer frissített verziójával több alkalmazást is natívan tudnak majd futtatni, köztük a TikTokot. Ez jól mutatja a márka kínai piac felé való nyitását és érdeklődését. Igaz, az autóba épített TikTok más piacokon is elérhető lesz, köztük az Egyesült Államokban, kérdés, hogy mit szól majd ahhoz a kormány, ha a TikTok kormány mögé kerül, hiszen már alapból nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti a szolgáltatást.

A frissített MBUX rendszer a teljes műszerfalon átívelő szuperképernyőt fogja kihasználni, amin a sofőr bőszen nézheti a TikTok-videókat, amikor éppen parkol, és nincs mozgásban a jármű. A Mercedes emellett elérhetővé teszi a Zoom-ot, az Angry Birds játékokat, a Vivaldi webböngészőt és a Webex by Cisco alkalmazásokat is az E-osztály infotainment rendszerében, tehát még meetingelni és böngészni is lehet majd. 

tiktok-mercedes

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.