:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 9. 13:08

Eddig nem létező pozícióra nevezett ki vezetőt az Apple

Szétválasztják a cupertinóiak az emberi erőforrásokat és az értékesítést, amihez egy új pozíció is társul.

A Medtronic orvostechnikai eszközgyártótól érkezik az Apple vezetői csapatába Carol Surface, aki egy eddig nem létező pozíciót fog betölteni a cégen belül. Ő lesz az Apple első „Chief People Officer” vezetője, amit lényegében az emberi erőforrásokért felelős igazgatói szerepet takarja. A munkavállalokért felelős Surface márciustól látja el feladatait, és közvetlenül a vezérigazgató Tim Cooknak fog jelenteni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A pszichológiából doktorált, ipari és szervezeti pszichológiára specializálódott Surface korábban a Medtronic emberi erőforrásokért felelős ügyvezető alelnöki posztját töltötte be közel 10 éven át, előtte pedig megfordult a Best Buy-nál és a Pepsi-nél is.

Surface érkezése magával hozza, hogy a vállalatnál több mint 30 éve dolgozó veterán, a kereskedelemért és emberi erőforrásokért felelős részleg alelnöke, Deirdre O’Brien szerepköre átalakul, az új vezetőnek köszönhetően ugyanis már nem kell HR-rel foglalkoznia, teljes munkaidőben az értékesítési területre fókuszálhat.

carol_surface

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 19:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.