:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 15. 13:28

Tuvalu szeretne lenni a metaverzum első digitalizált nemzete

Virtuálisan tervez fennmaradni a szigetország, miután a víz alá kerül.

A Csendes-óceánban fekvő Tuvalu óceáni állam bejelentette, hogy a felhőbe menekülve megépítené saját digitális replikáját, mivel a klímaváltozás eredményeként egyre fenyegetőbb a tengerszint emelkedése, ez pedig akár az aprócska szigetország elmerüléséhez is vezethet a jövőben, becslések szerint úgy az évszázad végén.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Simon Kofe külügyminiszter a COP27 klímacsúcson beszélt arról, hogy a virtuális és kiterjesztett valóságban szeretnék lemásolni és megörökíteni Tuvalu legismertebb tereptárgyait, megőrizve annak történelmét és kultúráját. Így lényegében az első digitalizált nemzet lehet a jövő metaverzumában, ami ugyan fizikailag már víz alatt lenne, de továbbra is elismert állam maradna. Kofe a tavalyi klímacsúcson egy emlékezetes videóban térdig vízben állva hívta fel az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmét arra, hogy a szigetek eltűnnek, Tuvalu pedig gyakorlatilag lassan elsüllyed.

Ugyan eddig csak Tuvalu jelentett be ennyire grandiózus tervet, máshol is kacérkodnak a metaverzum lehetőségeivel, persze egyelőre elméleti szinten: Szöul városa és a Barbados szigetországa is tervezi a digitális világ felé való nyújtózkodást, közigazgatási és konzuli szolgáltatásokat nyújtanának a virtuális világban.

01:28
 

'We are sinking': Tuvalu minister gives Cop26 speech standing in water to highlight sea level rise

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.