Szerző: Koi Tamás

2022. január 13. 10:15

MNB-s fejest igazolt hazánkban a Revolut

Megjelenése óta először delegált kifejezetten Magyarországra szánt vezető az egyik legnagyobb globális fintechnek számító Revolut.

Magyar vezetőt kapott itthon a Revolut neobank. A helyi részleget mostantól Léder Tamás vezeti, aki 2020-ban csatlakozott az MNB-hez, ahol a Digitalizációs politika és szabályozási főosztály vezetéséért felelt - írja a Portfolio.hu.

A szakember az MNB-nél a hazai fintech innovációs ökoszisztéma jegybanki oldalról történő támogatásáért, valamint a pénzügyi szektor digitalizációjának támogatásáért felelt - többek között az általa vezetett főosztály publikálja évente a FinTech és Digitalizációs jelentést, de a 2021-ben megjelent „Hazai hitelintézetek digitális transzformációs ajánlása” is náluk készült.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az MNB előtt kereskedelmi bankoknál töltött be stratégiai, innovációs és fintech feladatokkal kapcsolatos szerepköröket.  Közgazdászként végzett, diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2014-ben.

Az egyelőre nem világos, hogy Léder kinevezésével magyar fióktelepet is alapított-e a Revolut, mindenesetre nyílt titok, hogy a litván banki licenccel rendelkező Revolut Bank előbb-utóbb hazánkban is meg kíván jelenni újabb, értéknövelt termékekkel (személyi hitelek, hitelkártyák). Az előkészítési fázisban a cég szükségszerűen aktív párbeszédet folytatott, illetve folytat jelenleg is az MNB-vel annak érdekében, hogy az új szolgáltatások minden tekintetben megfeleljenek a magyar szabályozási környezetnek.

a címlapról