:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 25. 12:52

Ki ne akarna dolgozni menni, ha ilyen munkatársi szeretet várja?

Meng Van-csou, a kínai Huawei Technologies alapítójának lánya évek óta először mehetett be munkahelyére, miután a kanadai hatóságok lényegében egy túszcsere-egyezmény részeként szeptember végén elengedték.

Meng Va-csou utoljára 2018 decemberében járhatott az édesapja által alapított cég, a Huawei Technologies bármelyik kínai irodaépületében, a cég pénzügyi igazgatóját ugyanis a kanadai hatóságok az év december 8-án a vancouveri repülőtéren letartóztatták.

Az ezt követő, meglehetősen hosszúra nyúlt és érdekes, mondhatni eddig soha nem látott epizódokat produkáló politikai játszma szeptemberben vett új fordulatot, amikor Kanada végül elengedte Menget, aki szeptember 24-én már hazafelé tartott egy pekingi járaton, hogy aztán már-már államfői fogadtatásban részesülve, újra kínai földre (pontosabban vörös szőnyegre) lépjen.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A pénzügyi igazgató ettől függetlenül nem kezdhette meg azonnal a munkát, legalábbis nem saját irodájában, a karanténszabályok ugyanis éppúgy vonatkoznak rá, mint bármilyen átlag kínaira.

Hogy a szabadon bocsátását követő első "igazi" munkanap felejthetetlen maradjon Meng számára, arról a cég alkalmazottai igyekeztek gondoskodni - a helyszínen készült felvétel (lásd fent) alapján a pénzügyi vezető visszatérése kifejezetten jót tett a munkaköri hangulatnak, bár Meng sorsának jóra fordulása még korántsem biztos, hogy tükröződik majd a cég jövőjében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 23:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.