Szerző: Koi Tamás

2021. október 25. 12:52

Ki ne akarna dolgozni menni, ha ilyen munkatársi szeretet várja?

Meng Van-csou, a kínai Huawei Technologies alapítójának lánya évek óta először mehetett be munkahelyére, miután a kanadai hatóságok lényegében egy túszcsere-egyezmény részeként szeptember végén elengedték.

Meng Va-csou utoljára 2018 decemberében járhatott az édesapja által alapított cég, a Huawei Technologies bármelyik kínai irodaépületében, a cég pénzügyi igazgatóját ugyanis a kanadai hatóságok az év december 8-án a vancouveri repülőtéren letartóztatták.

Az ezt követő, meglehetősen hosszúra nyúlt és érdekes, mondhatni eddig soha nem látott epizódokat produkáló politikai játszma szeptemberben vett új fordulatot, amikor Kanada végül elengedte Menget, aki szeptember 24-én már hazafelé tartott egy pekingi járaton, hogy aztán már-már államfői fogadtatásban részesülve, újra kínai földre (pontosabban vörös szőnyegre) lépjen.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A pénzügyi igazgató ettől függetlenül nem kezdhette meg azonnal a munkát, legalábbis nem saját irodájában, a karanténszabályok ugyanis éppúgy vonatkoznak rá, mint bármilyen átlag kínaira.

Hogy a szabadon bocsátását követő első "igazi" munkanap felejthetetlen maradjon Meng számára, arról a cég alkalmazottai igyekeztek gondoskodni - a helyszínen készült felvétel (lásd fent) alapján a pénzügyi vezető visszatérése kifejezetten jót tett a munkaköri hangulatnak, bár Meng sorsának jóra fordulása még korántsem biztos, hogy tükröződik majd a cég jövőjében.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 11:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.