Szerző: Koi Tamás

2021. május 28. 10:39

Ilyen is lehetne a védettségi igazolvány applikáció

Az okostelefonok a koronavírus elleni védekezés során két területen is szerepet játszhatnak, egyrészt a vitatott sikerű kontaktkövető appoknál, másrészt a digitális védettségi igazolvány esetében. Utóbbihoz nemrég készült el a kormányzati applikáció, ám ezzel párhuzamosan egy képzés projekjében három fiatal megalkotott egy sokkal használhatóbb felületet.

A kontaktkövető appok és digitális védettségi igazolványok fejlesztésébe néhol elképesztő pénzeket öntenek a kormányok és magáncégek, elég csak a német Corona-Warn appra gondolni, melyre 20 millió eurót tapsolt el többek közt a Deutsche Telekom és az SAP, mindezt úgy, hogy az applikációnak a jelek szerint nemigen sikerült megfékeznie a harmadik hullám kitörését.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az átoltottságnak köszönhetően kialakuló védettség igazolására is születtek alkalmazások, többek közt Magyarországon is, ez jelenleg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér hasonló nevű appja, melynek indulását némi botladozás kísérte, de ha ettől teljesen el is tekintünk, látszik rajta, hogy a fejlesztése során meglehetősen kevés energiát fordítottak a dizájnra és kezelhetőségre.

covid_vedettsegi_ux
forrás: xlabs hungary
covid_vedettsegi_ux_2
forrás: xlabs hungary

Pedig egy védettségi igazolvány app is nézhet ki jól, és lehet számos hasznos funkciója azon kívül, hogy megjelenít egy QR-kódot - erre remek példa három fiatal hallgató UX esettanulmánya, akik az xLabs Hungary képzésének részeként egy elképzelt projekten keresztül mutatják be, szerintük milyen a jó digitális védettség-igazoló applikáció.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 13:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.