:

Szerző: Koi Tamás

2020. november 24. 14:08

Vesztegetéssel vádolják az Apple biztonsági főnökét

Vesztegetéssel vádolja a kaliforniai ügyészség az Apple biztonsági főnökét, Thomas Mayert, aki a vád szerint iPadeket akart adni a Santa Clara-i sheriffhivatalnak azért cserébe, hogy a cég fegyverviselési engedélyekhez jusson.

Nem mindennapi vesztegetési ügyről számol be a Bloomberg híradása, mely szerint a kaliforniai területi ügyészség két évig tartó nyomozást követően vádemelést terjesztett elő az Apple biztonsági főnökével Thomas Moyerrel és a Santa Clara-i sheriffhivatal helyettes vezetőjével, Rick Sunggal valamint James Jensen rendőrfőnökkel szemben vesztegetés miatt. A vád szerint Moyer mintegy 70 ezer dollár értékben 200 iPadet ajánlott fel a hivatal munkatársainak cserébe négy fegyverviselési engedélyért.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cselekmény ténylegesen végül nem valósult meg a tervek szerint, mivel Moyer és Sung 2019-ben megtudhatta, hogy az ügyészség nyomozást indított a sheriffhelyettes és a kapitány gyanús ügyletei kapcsán. Ennek részeként házkutatást tartottak a sheriffhivatalban is, melynek során lefoglalták a hivatal által kiadott fegyverviselési engedélyek listáját is. Moyer ügyvédje szerint védence ártatlan, az Apple által lefolytatott belső vizsgálat pedig nem állapított meg semmilyen szabálytalanságot.

A most ötvenéves Moyer egyébként igazi hazafinak számít, 19 évesen lépett be az Amerikai Hadseregbe és szolgált az öbölháborúban is katonai hírszerzőként. A szakember 15 éve dolgozik az Apple-nél, 2018-ban nevezték ki a cég globális biztonsági főnökének. Korábban leginkább azzal az Apple alkalmazottaknak küldött belső feljegyzéssel szerzett magának hírnevet, melyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az üzleti titkok kiszivárogtatásának súlyos büntetőjogi következményei lehetnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.