Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 14. 18:24

Hamarosan átjárhatóvá válik a Messenger és az Instagram üzenetküldője

A Messenger új frissítésével lebontja a csevegőszolgáltatások közötti falakat a Facebook, először szokás szerint az Egyesült Államokban.

Fontos frissítést kap a Facebook Messenger, amellett, hogy az üzenetküldő felhasználói felülete tatarozáson esik át, már az Instagram felhasználókkal való csevegést is lehetővé teszi. A Facebook néhány héttel ezelőtt, szeptember végén jelentette be, hogy átjárhatóvá teszi a Messengeren, illetve az Instagarmon folytatott beszélgetéseket. Ez a chatre és a videohívásokra egyaránt vonatkozik - a lépéssel továbbá bizonyos Messenger funkciókat a közösségi óriás Instagramra is átültet. Az appban lehetőség lesz többek között kijelölt üzenetekre válaszolni, üzeneteket továbbítani és testreszabni a beszélgetések háttérszínét.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A már korábban megkezdett beszélgetések maradnak eredeti helyükön, azaz a Messenger vagy az Instagram felületén, rövidesen azonban a két app felhasználói a másikból is elérhetők lesznek, anélkül hogy beszélgetőpartnereiknek egy plusz alkalmazást le kellene tölteniük. A Facebook továbbá azt ígéri, a frissítéssel egy sor biztonsági beállítást is ad a felhasználók kezébe, egyebek mellett lehetőségük lesz jelenteni a gyanús tevékenységeket, illetve szabályozni, hogy a beszélgetési kérelmek hova fussanak be.

A közösségi óriás az appokon átívelő csevegéseket első körben az Egyesült Államokban teszi elérhetővé "hamarosan". Míg az Instagram felhasználóknak az elmúlt hetekben expliciten jóvá kellett hagyniuk a funkciót, a Messengerben erre nem lesz szükség, azt a Facebook automatikusan bekapcsolja majd.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.