Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 14. 18:24

Hamarosan átjárhatóvá válik a Messenger és az Instagram üzenetküldője

A Messenger új frissítésével lebontja a csevegőszolgáltatások közötti falakat a Facebook, először szokás szerint az Egyesült Államokban.

Fontos frissítést kap a Facebook Messenger, amellett, hogy az üzenetküldő felhasználói felülete tatarozáson esik át, már az Instagram felhasználókkal való csevegést is lehetővé teszi. A Facebook néhány héttel ezelőtt, szeptember végén jelentette be, hogy átjárhatóvá teszi a Messengeren, illetve az Instagarmon folytatott beszélgetéseket. Ez a chatre és a videohívásokra egyaránt vonatkozik - a lépéssel továbbá bizonyos Messenger funkciókat a közösségi óriás Instagramra is átültet. Az appban lehetőség lesz többek között kijelölt üzenetekre válaszolni, üzeneteket továbbítani és testreszabni a beszélgetések háttérszínét.

Miért érdemes belevágnod az online Terraform képzésünkbe? (x)

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen az online tanfolyamon.

Miért érdemes belevágnod az online Terraform képzésünkbe? (x) Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen az online tanfolyamon.

A már korábban megkezdett beszélgetések maradnak eredeti helyükön, azaz a Messenger vagy az Instagram felületén, rövidesen azonban a két app felhasználói a másikból is elérhetők lesznek, anélkül hogy beszélgetőpartnereiknek egy plusz alkalmazást le kellene tölteniük. A Facebook továbbá azt ígéri, a frissítéssel egy sor biztonsági beállítást is ad a felhasználók kezébe, egyebek mellett lehetőségük lesz jelenteni a gyanús tevékenységeket, illetve szabályozni, hogy a beszélgetési kérelmek hova fussanak be.

A közösségi óriás az appokon átívelő csevegéseket első körben az Egyesült Államokban teszi elérhetővé "hamarosan". Míg az Instagram felhasználóknak az elmúlt hetekben expliciten jóvá kellett hagyniuk a funkciót, a Messengerben erre nem lesz szükség, azt a Facebook automatikusan bekapcsolja majd.

a címlapról