Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 10. 14:42

Komoly botrány lett egy kínai diplomata twitter-fiókjának feltöréséből

Elég valószínűtlen, hogy egy kínai diplomata nyilvánosan kedveljen bizonyos felnőtt tartalmakat, netán a kínai kommunista pártot bíráló posztokat egy közösségi platformon, nem csoda, hogy a Kínai Népköztársaság Nagy-Britanniába delegált nagykövete azonnali intézkedést követelt a Twittertől, amikor a fiókja felett ismeretlenek átvették az irányítást.

Azonnali intézkedést sürgetett a Twitternél a Kínai Népköztársaság Nagy-Britanniába delegált nagykövete, miután ismeretlenek a fiókja feletti irányítást átvéve a nevében reagáltak (lájkolatak) felnőtt tartalmakat, illetve olyan posztokat, melyek nyíltan bírálják a Kínai Kommunista Pártot.

 

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az esetről a kínai nagykövetség egy hivatalos közleményt is kiadott, melyben arról számol be, hogy kínaellenes hackerek támadást hajtottak végre Hsziaoming Liu nagykövet twitter-fiókja ellen, és azon keresztül "a nyilvánosságot megtévesztő tevékenységet folytattak". A nagykövetség követelte a Twittertől, hogy az esetet vegyék a lehető legkomolyabban és indítsanak vizsgálatot az ügyben, emellett reményét fejezte ki, hogy a Twitter közönsége nem dőlt be a trükknek.

Bár Kínában a Twitter egyebek mellett a Facebookkal és a Google szolgáltatásaival tiltólistán van, a kínai diplomácia az országhatárokon kívül dolgozó diplomaták esetében megengedi, hogy hivatalos Twitter-fiókon keresztül kommunikáljanak a közvéleménnyel. A nagykövet tavaly októberben hozta létre az ominózus fiókot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról