:

Szerző: Koi Tamás

2020. április 23. 13:26

A világ legmagasabb hegycsúcsát is eléri az 5G

Több kínai mobilszolgáltató egy közös projekt keretén belül napokon belül szinte teljesen lefedi 5G-s mobilszolgáltatással a világ legmagasabb hegyét, a Mount Everestet.

A világ legmagasabb hegycsúcsának megmászása embert próbáló feladat, egyes cégeknek pedig remek lehetőség arra, hogy ne csak a hegymászókat szponzorálva jussanak némi reflektorfényhez. Alighanem részben ez, részben pedig az eszközök, valamint az azokat telepítő szakemberek tűréshatárának felmérése volt a célja annak, hogy a három nagy kínai mobilszolgáltató, a China Telecom, a China Mobile és a China Unicom összefogásával 5G-s mobilhálózatot telepítsenek a Mount Everestre.

mount_everest_5g

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A helyi média beszámolója szerint a China Mobile már két bázisállomást fel is állított két alaptábornál, az egyiket 5300, a másikat 5800 méteres magasságban. Ha az időjárás megfelelő lesz, a hétvégén a cég egy újabb táborban, 6500 méteren is elhelyez majd egy állomást. Ez lesz a tervek szerint a világ legmagasabban működő mobilos bázisállomása, melynek jelét a 8848 méter magas hegycsúcson is el lehet majd csípni 5G-képes eszközzel.

Hogy melyik gyártó vagy cég lesz az, amelyik először felküld egy hegymászóval pár mobilt, hogy a csúcsról 5G-s kapcsolaton, videochatben integessen a lent maradtaknak, azt egyelőre nem tudni biztosan, de komoly téteket tennénk a kínai Huawei-re, már csak azért is, mivel a bázisállomások alkotóelemeit is a cég szállította. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.