:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 14. 13:28

Mától búcsúzik a Windows 7

A közkedvelt rendszer támogatását a mai nappal megszünteti a Microsoft.

Véget ért egy korszak, ma hivatalosan is lejár a Windows 7 támogatása. A 2009-ben megjelent rendszerhez így nem érkezik több frissítés és javítás, használata tehát fokozott biztonsági kockázatot jelent majd. Ez ráadásul nem csak néhány szórakozott felhasználót érint, a ZDNet szerint bár a vállalatok java része már túl van a Windows 10-re váltáson, a konzumer szegmensben között még bőven akadnak, akik a támogatását veszített rendszert használják - a lap becslései alapján a még mindig Windows 7-et futtató PC-k száma globálisan a 200 milliót is megközelítheti. A nyugdíjazott rendszer elterjedtségét a NetMarketShare számai is alátámasztják, melyek szerint annak piacrésze még tavaly decemberben is meghaladta a 26,6 százalékot.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Természetesen a Microsofttól megfelelő díjazás ellenében lehetőség van kiterjesztett támogatást vásárolni, a fenti PC-knek ugyanakkor jó eséllyel csak töredékére jutnak el a fizetős frissítések. Ez nem csak a Windows 7-es gépek felhasználóira jelent veszélyt: a foltozatlan biztonsági réseket kihasználva ugyanis a védtelen gépeket rosszindulatú felek méretes botnet hálózatokba rendezhetik, amelyekkel aztán DDoS vagy egyéb támadásokat indíthatnak célpontjaik ellen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 10:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.